guinnessworldrecords.com Най-голямата кръстословица, най-дългата мартеница, най-дългата дървена пейка, най-големият ансамбъл, свирещ

...
guinnessworldrecords.com
Най-голямата кръстословица, най-дългата мартеница, най-дългата дървена пейка, най-големият ансамбъл, свирещ
Коментари Харесай

Варненските постижения в рекордите на Гинес, които са все още ненадминати

guinnessworldrecords.com Най-голямата кръстословица, най-дългата мартеница, най-дългата дървена скамейка, най-големият отбор, свирещ на гайда, най-голямата скулптура на Дева Мария с Исус в света и най-слабото показване в дуел по хокей на лед. Това са все български върхове. И са единствено част от родните достижения в върховете на Гинес.
Сред родните достижения, включени в Гинес, има и няколко варненски. Те към момента са ненадминати.

Каква е варненската връзка в върховете на Гинес демонстрира "Дарик ":

Най-голямата ДНК верига, формирана от хора

През април предходната година 4000 варненски студенти в Медицинския университет направиха най-голямата човешка ДНК серпантина.

Мащабното събитие на Южния плаж събра кандидат-висшисти от 44 страни, облечени с разноцветни тениски и шапки. А България " отмъкна " върха на Турция, който беше подложен три години по-рано.

Най-дългата застрахователна лавица

Варна се свързва и с най-дългата застрахователна лавица в света. Правният документ е с размери 9 на 6 метра. Издаден е от ING Asigurari де Viata (Румъния) и подписан във Варна на 15 март 2008 година. Застрахователната лавица е подписана от Брам Буум, който се пенсионира като общоприет шеф на компанията за Румъния, а големият документ е бил изненада за него.

Най-много предлагани коктейли

Рекордът се държи от варненеца Пенчо Пенчев. През 2014 година в бара му в морската столица пристигна арбитър на Гинес, с цел да удостовери, че в заведението се оферират 2014 коктейла. Така Пенчев получи за четвърти път документ " Oфициално изумителен " (от девиза на Гинес - "Оfficially аmazing ").

Най-бързо транспортно средство, задвижвано от жена

121.81 км/час. Това е скоростта, която велоболидът Varna Tempest слага през 2010 година в Невада, Съединени американски щати. Педалите върти французойката Барбара Буатоа. По-впечатляващо за нас обаче е изобретението.
Варненец сътвори най-бързите колела в света.

Името Varna Tempest не е инцидентно, тъй като основател на неповторимото транспортно средство е варненец, емигрирал в Канада преди повече от 40 години. Георги Георгиев конструира футуристични колела, които му завоюваха международна популярност. И купата " Почетен жител на Варна ".

Най-голямата фигура от стъклени бутилки

Да пребориш връх на Гинес, освен това с резултат, 10 пъти по-голям от досегашното най-хубаво достижение в света. Направиха го 545 български чиновници на Кока-Кола, които сътвориха контурна бутилка от 72 933 празни шишета от артикули на марката.
Гигантската картина бе построена в курорта " Камчия " през март тази година.

Фигурата се разгръща на 250 кв.м., тежи почти 19 тона и съдържа думата " БЪЛГАРИЯ ", изписана върху нея.

Най-много играещи табла на едно място

644 табладжии на 322 дъски си е в действителност изумително достижение. Поставено бе през юли предходната годиан в Албена, а присъединяване в едночасовата игра за връх на Гинес взеха и варненци.

Най-бързо женско самостоятелно гребане

В върховете на Гинес попада и една варненска снаха. Последният ни олимпийски първенец Румяна Нейкова държи 15-годишен връх. На 21 септември 2002 година в Севиля, Испания, българката сложи връх на Световния шампионат по гребане. В надпреварата на индивидуален скул тя приключи с време от 7 минути, 7 секунди и 71 стотни - достижение, което досега не е усъвършенствано.

Румяна Нейкова е брачна половинка на варненеца Свилен Нейков - нееднократен първенец на България и Балканите по академично гребане и някогашен министър на физическото образование и спорта.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР