Гугър мапсДанни от Marine Traffic, които показват, че удълбочаване на

...
Гугър мапсДанни от Marine Traffic, които показват, че удълбочаване на
Коментари Харесай

Дневник: Държавата скоростно разчиства с руска дълбачка пътя към пристанището на Доган. Проектът е за 350 милиона лева

Гугър мапс

Данни от Marine Traffic, които демонстрират, че удълбочаване на Варненското езеро сега се прави само до мястото, където се намира пристанището на Топлоелектрическа централа " Варна ", написа Спас Спасов в " Дневник ".



Държавата скоростно удълбочава плавателния път от морето до пристанището на почетния водач на Движение за права и свободи Ахмед Доган във Варна.

Това демонстрират данни от архива на профилираната онлайн платформа Marine Traffic. В нея е отразено придвижването на съветската дълбачка Glanford, наета без търг от държавното сдружение " Транспортно и строително възобновяване " з а работа по план на стойност 350 млн. лева Той е за удълбочаване на плавателните канали 1 и 2, свързващи Черно море с пристанище " Варна-запад " и портовете във Варненското езеро.

Данните единствено от първите пет дни на август, отразени в системата на Marine Traffic, демонстрират, че през това време Glanford е работил само в правата от входа на каналите във Варненското езеро до пристанището на Топлоелектрическа централа " Варна ", благосъстоятелност на Доган
 

(На фотографията при започване на текста, удълбочаваното трасе в първите дни на август е обрисувано с жълта линия)

Дълбачката Glanford получи позволение за хидротехнически интервенции във вътрешните морски води на страната с два акта на държавното управление - от 29 април и 4 май т.г.

Повече от месец откакто тя стартира да работи, кабинетът даде позволение (на 17 юни) за същите действия на още две съветски дълбачки - Milford и Seaford. Данните, отразени в Marine Traffic обаче, демонстрират, че в този миг едната от тях към момента е в Латвия, а другата - в Джибути. Въпреки това на съвещанието, което организира в сряда (5 август),

кабинетът изненадващо дублира решението си

от 29 април и за повторно даде начало на хидротехническите действия по удълбочаването на двата плавателни канала. Това решение евентуално се отнася да работата на Milford и Seaford, въпреки и това да не е категорично упоменато в текста му.

" Дневник " изпрати до държавния пресцентър въпроси, които трябваше да изяснят какво е наложило повторното гласоподаване на едно и също решение в границите на малко повече от три месеца. Въпреки настояването за бърз отговор той не бе получен до приключването на работата по този текст. Но един от тях евентуално може да бъде пояснен със съдържането на двете решения.

Макар и идентични, в тях има дребна, само че значима разлика

В първото позволение - от 29 април, категорично е упоменато, че то е издадено за осъществяването на хидротехнически работи във вътрешните морски води по отношение на удълбочаването на Канал 1 и Канал 2 в Пристанище Варна, само че единствено " с моторен транспортен съд Glanford ". Така кабинетът явно е избързал, с цел да даде опция удълбочаването да стартира още през май с дълбачката, която към този миг е била свободна за разлика от другите две.

Останалата част от работата по почистване на тинята и наносите от входа на Варненското езеро до пристанище " Варна-запад " в Девня, за която позволение беше обещано на 5 август, ще отнеме 630 дни, е записано в държавното решение. Тя би трябвало да стартира след идването на Milford и Seaford от Латвия и Джибути.

Продължение

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/08/06/4099532_durjavata_burzo_razchistva_putia_kum_pristanishteto_na/?ref=home_mainStory&fbclid=IwAR1zFcL4NhTIZxKp0NcH8SfVwU3EvGHaM9HwQCEnuLrE-55SOtG7XBmJ0ok

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР