Гугъл обяви днес, че компанията и платформата й ЮТюб отпускат

...
Гугъл обяви днес, че компанията и платформата й ЮТюб отпускат
Коментари Харесай

Гугъл отпуска милиарди в борба с дезинформацията

" Google " разгласи през днешния ден, че компанията и платформата й " ЮТюб " отпускат безплатна помощ в размер на 13,2 милиона $ за основаване на нов световен фонд за инспекция на обстоятелствата, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Финансирането ще бъде предоставено на Международната мрежа на проверителите на обстоятелства (IFCN) към Института за медийни проучвания " Пойнтър " в Съединени американски щати, която поддържа 135 организации за инспекция на обстоятелствата от 65 страни на 80 езика, заяви " Google " на срещата на върха " Борба с онлайн дезинформацията " в Брюксел.

Ясмин Грийн, която оглавява дъщерното сдружение на " Google " - " Джигсоу ", сподели по време на форума, че около войната в Украйна активността на съветските пропагандни звена се е нараснала доста. По думите й те се пробват да укрепват расовите предубеждения и да разпалват политически настроения.

По време на конференцията " Джигсоу " започва и новия си уебсайт " Инфо интервеншънс ". Става въпрос за портал, който показва разнообразни проучвателен подходи за по-добра подготовка на обществото за нездравословни онлайн феномени като погрешната и подвеждаща информация, както и дезинформацията.

" ЮТюб " показа новата си самодейност " Клик пауза ", която има за цел да насърчи медийната просветеност измежду потребителите на платформата. Там се оферират и препоръки по какъв начин да разберем по-добре манипулативните тактики на разпространителите на дезинформация.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР