Гугъл (Google) обяви днес, че ще започне да предоставя на

...
Гугъл (Google) обяви днес, че ще започне да предоставя на
Коментари Харесай

Ползващите устройства под Андроид ще могат да избират браузър и търсачка, обяви "Гугъл"

Гугъл " (Google) разгласи през днешния ден, че ще стартира да дава на потребителите на смарт телефони с операционната система Андроид (Android) в Европейски Съюз опция да избират интернет браузър и търсачка, съобщи " Асошиейтед прес ", цитирина от Българска телеграфна агенция. След идният ъпдейт на Андроид потребителите ще виждат два нови екрана с новите варианти.

Това се случва, откакто Европейската комисия санкции интернет колоса с рекордните 4.34 милиарда евро през юли предходната година, поради корист с преобладаващото състояние на системата Андроид. Според регулатора компанията принуждава производителите на смарт телефони и таблети да конфигурират приложения на " Google ", намалявайки опциите за избор на потребителите.

Еврокомисията подреди на концерна да предложи опция или да се изправи пред риска да получи нови санкции. Компанията апелира решението с изказване, че измененията ще бъдат препоръчани през идните няколко седмици за новите и сегашни консуматори в Европа.

Потребителите на устройства с Андроид, които отворят магазина за приложения Google плей стор (Google Play Store) след ъпдейта, ще имат алтернатива да конфигурират до пет търсачки и пет браузъра. Предлаганите приложения ще се сортират съгласно известността им и ще се демонстрират в случаен ред.

Потребителите, които изберат търсачка, че бъдат запитвани дали желаят да трансформират търсачката по дифолт в браузъра Хром (Chrome).

Андроид е най-широко употребяваната в света операционна система за мобилни устройства.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР