Гугъл (Google) обяви, че внедрява генеративен изкуствен интелект в основната

...
Гугъл (Google) обяви, че внедрява генеративен изкуствен интелект в основната
Коментари Харесай

"Гугъл" добавя изкуствен интелект в търсачката си

Гугъл " (Google) разгласи, че внедрява генеративен изкуствен интелект в главната си търсачка, заяви Би Би Си.

Съобщението идва, откакто " Майкрософт " включи GPT-4 в своята търсачка " Бинг " (Bing) по-рано тази година.

Search Generative Experience, който ще бъде част от " Google ", ще генерира отговори на отворени поръчки, като в началото системата ще бъде налична единствено за стеснен брой консуматори.

" Ние преосмисляме всички наши съществени артикули, в това число търсенето ", сподели Сундар Пичай, шефът на компанията - майка на " Google ", " Алфабет " (Alphabet).

От лятото компанията ще добави нова функционалност в системата " Aндроид ", която самодейно ще предизвестява потребителите за незнайни AirTags - дребни устройства, създадени за следене на персонални движимости като ключове и портфейли.

Миналата седмица " Епъл " (Apple) и " Google " оповестиха, че работят дружно за справяне с казуса, откакто се оказа, че консуматори могат да бъдат проследявани през миниустройствата, без да знаят за това.

" Google " направи известието на годишната си конференция за разработчици, където бяха показани най-новите достижения в региона на изкуствения разсъдък и нови хардуерни оферти, в това число телефон за $1799, който се отваря и затваря като книга.

 Защо Защо " кръстникът " на изкуствения разсъдък го счита за рисков

Компанията съобщи, че отстранява листата с чакащи за Bard - нейната пробна разговорна чат услуга, която ще бъде пусната на британски в 180 страни, като добави, че чатботът скоро ще може да дава отговор на поръчки с изображения, както и с текст.

Би Би Си показва, че " Google " е била подложена на напън да усъвършенства своите оферти за изкуствен интелект след триумфа на конкурентния чатбот ChatGPT, който се финансира от " Майкрософт ".

През февруари Bard сконфузи " Google ", откакто се оказа, че в реклама, предопределена да илюстрира опциите му, е дал отговор погрешно на въпрос. Това доведи до загуба на $100 милиарда от цената на акциите на " Алфабет " - индикация за това какъв брой упорито вложителите наблюдават по какъв начин се развиват начинанията на софтуерните колоси с изкуствен интелект.
 Мъск, Харари и доста други: Спрете за малко плановете с изкуствен интелект Мъск, Харари и доста други: Спрете за малко плановете с изкуствен интелект
Освен " Майкрософт " с ChatGPT китайският софтуерен колос Baidu също има чатбот, наименуван Ernie.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР