Губим време и средства, и какво ли не с толкова

...
Губим време и средства, и какво ли не с толкова
Коментари Харесай

Сакскобурготски за руските дипломати: Сякаш е почти поръчково, под някакъв друг натиск

" Губим време и средства, и какво ли не с толкоз избори към този момент! В чужбина ни гледат: " Тези хора не могат ли да си оправят вътрешния двор? Сравяват ни с някои нестабилни страни, толкоз е неверно и тъпо, и с последствия ", това сподели пред NOVA Симеон Сакскобурготски във връзка политическата рецесия у нас.

Той показа, че не усеща " доста огромна доза идеология в тия работи ", а по-скоро е его - " моите хора, моята партия ", което дефинира като " доста нездравословно ".

За изгонването на 70-те съветски допломати от страната ни той съобщи:

„ Считам, че калибърът е нечувана работа. Второ - в случай че останалите страни от НАТО бяха постъпили със същата съразмерност и диаметър, можем да кажем - " добре ". Но по този начин ми се стори ненужно провокативно, не споделям, че е, само че като че ли е съвсем поръчково, под някакъв различен напън, което е още по-грозно за нас, българите. А да не приказваме по отношение на Русия, която е дъжава и народ, с които имаме по-специална връзка. Тук би трябвало по-предпазливо да се работи! Това е империя с имперско мислене. Вярвам, че няма да се обидят - с имперско самочувствие. Ние тярбва да гледаме доста по-перспективно. Колко години ще ни би трябвало в този момент да си върнем взаимните пазари, връзките? Жалко е, тъй като има страсти и моменти на не свсем обективно и рационално разсъждаване “.

Сакскобурготски разяснява и свалянето на ветото на РСМ за договаряния за участието ѝ в Европейски Съюз:

„ Лично за мен значимото е добруването на тези нации – Албания, Северна Македония и ние. Защото ние сме към този момент в Европейски Съюз. Те за какво да се изключват от това богатство или тази общественост? Не бива на отрицателното да се стопираме, а да погледнем по какъв начин да излезем от тази обстановка без някой да каже:„ Родоотстъпници “! Има настройки в някои страни, които загатват, че България се пробва да изнудва, което е старшно грозно. Докато ролята за нас е да кажем: " братя "! Да ударим едно рамо, а по-късно към този момент – с нашия опит, който сме придобили! Дай боже да се откри формула - ето френското председателство, което се стараеше толкоз “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР