Губернаторътна Тексас Грег Абът заяви, че е готов за потенциален

...
Губернаторътна Тексас Грег Абът заяви, че е готов за потенциален
Коментари Харесай

Американски издания: Не е изключена война между администрацията на Байдън и Тексас

Губернаторътна Тексас Грег Абът съобщи, че е подготвен за евентуален спор с федералните управляващи във връзка със обстановката към премахването на загражданията по границата с Мексико, с цел да се предотвратинапливътна незаконни мигранти. Националната армия на Тексас завзе част от американско-мексиканската граница и по този начин изцяло блокира федералните сътрудници от Граничния патрул, заяви CNN.

Тексас би трябвало да спре да финансира държавно управление на Съединени американски щати, което е във война с народа си, съобщи сенатор отщата. " Призоваваме всички искащи щати да изпратят своята национална армия в Тексас, с цел да предотвратят влизането на незаконни имигранти и да ги върнат назад през границата ", сподели някогашният американски президент Доналд Тръмп.Белият дом съобщи, че счита дейностите на губернатора на Тексас за отбрана на границата на Съединени американски щати за рискови.

Националната армия на Тексас блокира достъпа на федералната гранична защита до сектор с дължина към 4 км от границата с Мексико по река Рио Гранде. Щатските управляващи неведнъж са заявявали, че администрацията на Съединени американски щати не охранява вярно границата, което е довело до увеличение на незаконните мигранти. Тексас стартира да ги изпраща с рейсове до огромните американски градове, в това число Вашингтон, Ню Йорк и Чикаго.

През лятото на 2023 година ръководителят на щата стартира разполагането на ограда от режеща тел по брега на Рио Гранде. Действията на Абът по границата провокира недоволството във Вашингтон и министерството на правораздаването на Съединени американски щати заведе дело против щата Тексас и неговия губернатор. Основното искане беше да се отстранен оградите под предлог, че щатът не е получил утвърждението за построяването им.

В понеделник Върховният съд на Съединени американски щати се произнесе в интерес на Министерството на правораздаването на и беше подредено да се отстранен всички загради, ситуирани на границата. В отговор Националната армия на Тексас стартира да ги издига още по-интензивно, а самият началник на щата съобщи, че ще продължи да пази границата с Мексико.

Републиканските губернатори от 25 щата подчертаха в изказване, че са изцяло солидарни с Тексас в потреблението на всички налични способи за ограничение на противозаконната миграция. Байдън на собствен ред бе упрекнат, че не желае да пази страната, а администрацията му атакува Тексас за това, че желае да обезпечи сигурността на личните си жители.

Война междуадминистрацията на Байдъни Тексас не е изключена, показват американските издания.

Съединени американски щати са на ръба на конституционна кризаигражданска война. Това написа в Telegram заместник-председателят на съветския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев. Спореднего " образуването на Тексаската национална република става все по-реално ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР