Губернаторът републиканец на американския щат Индиана се срещна днес с

...
Губернаторът републиканец на американския щат Индиана се срещна днес с
Коментари Харесай

Американски губернатор отиде в Тайван

Губернаторът републиканец на американския щат Индиана се срещна през днешния ден с тайванската президентка Цай Ингвен. Неотдавна визити на американски политици привлякоха медийно внимание и провокираха недоволството на Китай и Пекин, който предприе военни учения край острова с изстрелване на ракети.

Ерик Холкомб дойде през вчерашния ден вечерта на четиридневна аудиенция в Тайван, се показва в изказване на офиса му. Той ще се концентрира върху икономическия продан и по-специално доставката на полупроводници. Между Тайван, Китай и Съединени американски щати породи съществено напрежение, откакто председателката на Камарата на представителите в Конгреса на Съединени американски щати Нанси Пелоси посети този месец острова. Китай счита, че самоуправляващият се Тайван е негова територия и гледа на комерсиалния продан с непознати държавни управления като на неуважение на неговите искания.

В началото на срещата Цай приказва за съществуващото напрежение и приветства по-нататъшното развиване на двустранните връзки. „ Тайван беше изправен пред военни закани от Китай на територията на Тайванския пролив и към него. Демократичните съдружници би трябвало да бъдат единни и да ускоряват съдействието си във всички области ", сподели тя и прикани да се гради върху към този момент постигнатото и да се оказва взаимна поддръжка.

В отговор на визитата на Пелоси китайската войска организира няколкодневни учения, включващи прехвръкване на военни самолети в региона на острова и военни кораби, плаващи по междинната линия на Тайванския пролив, неофициалната буферна зона сред острова и континентален Китай.

Китай наложи визови забрани и други наказания на тайвански политически фигури, не е ясно обаче какъв резултат биха имали те. Холкомб акцентира икономическия темперамент на визитата си, като загатна, че щатът Индиана е измежду първите в Съединени американски щати по директни непознати вложения и в него са основани 10 тайвански компании. „ Стремим се (САЩ и Тайван) да задълбочим и подобрим нашето към този момент чудесно съдействие, което установихме през годините “, сподели той. Холкомб ще се срещне и с представители на полупроводниковата промишленост и се чака да насърчи академичното и техническо съдействие сред Тайван и ръководения от него щат. Губернаторът е придружаван от представители на съвета за икономическо развиване на щата, ръководители на университета " Пардю ", където наскоро е основана компетентност " Полупроводници ". От Тайван Холкомб отпътува за Южна Корея.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР