Губернаторът на Тексас Грег Абът рекламира право на самозащита“ от

...
Губернаторът на Тексас Грег Абът рекламира право на самозащита“ от
Коментари Харесай

Абът заявява, че Тексас има „право на самозащита“ от „инвазия“ на мигранти на фона на вражда с администратора на Байдън

Губернаторът на Тексас Грег Абът популяризира право на „ самоотбрана “ от мигрант „ навлизане “ на южната граница, до момента в който щатът води многостранна борба с администрацията на Байдън.

„ Федералното държавно управление наруши контракта сред Съединените щати и Щатите, “ се споделя в просторно изказване на тексаския републиканец. „ Изпълнителната власт на Съединените щати има конституционно обвързване да ползва федералните закони, защитаващи щатите, в това число законите за имиграцията сега. Президентът Байдън отхвърли да приложи тези закони и даже ги наруши. “

Abbott сега води голям брой правосъдни борби с администрацията. Федералното държавно управление заплаши със правосъдни дейности по отношение на изземването от Тексас на Shelby Park покрай Eagle Pass, до момента в който се водят правосъдни каузи за прерязването на бодливата тел, сложена от Тексас, и слагането на шамандури в Рио Гранде.

Тази седмица Върховният съд се произнесе в интерес на администрацията, когато даде незабавна тъжба, с цел да разреши на сътрудниците да продължат да режат граничната тел, сложена от Тексас по границата. Тази седмица Тексас разгласява фотоси на това, което укрепва физическите бариери по продължение на Eagle Pass.

Greg Abbott (Twitter/Greg Abbott)

Администрацията също заведе дело поради неотдавна подписан закон, който разрешава на държавни и локални чиновници в Тексас да арестуват нелегално имигранти. Администрацията упрекна Тексас в интервенция във федералния надзор върху имиграцията и сигурността на границите и сподели, че излага сътрудници и мигранти на заплаха.

Абът обаче цитира парламентарен език, който изисква федералното държавно управление „ да пази всеки [Държава] против настъпление " и правото на страните да пазят личните си граници.

Абот твърди, че " неуспехът на администрацията на Байдън " да извърши тези отговорности задейства уговорка в член 1, която " резервира това Посочете правото на самозащита. " Той отбелязва, че към този момент е оповестил „ инвазия “, с цел да се позове на властта, която той назовава „ висш закон на страната и замества всички федерални закони, които опонират на това “.

Тексас Губернаторът Грег Абът е на фотографията по време на панелна полемика в Yale Club в Манхатън в сряда, 27 септември 2023 г. (Luiz C. Ribeiro/New York Daily News/Tribune News Service посредством Getty Images)

Аргументите на Abbott надали ще разубедят администрацията, която цитира казус на Върховния съд за федерален надзор върху имиграционните и граничните управляващи.

Администрацията също по този начин твърди, че следва имиграционния закон и уточни цифри на премествания от май, които изпревариха цялата финансова 2019 година Вместо това се споделя, че се нуждае от повече финансиране от Конгреса и цялостна имиграционна промяна, с цел да поправя това, което съгласно него е „ счупена “ система.

„ Независимо дали става въпрос за оставяне на мигранти в профил на пътя в разгара на зимата, слагане на бодлива тел, с цел да направи работата на граничния патрул по-опасна, поощряване на крайни и противоконституционни закони като S.B. 4, или последните му дейности в Eagle Pass, губернаторът Abbott неведнъж потвърди, че не се интересува от решения и се стреми единствено да политизира границата “, сподели. 

 

„ Президентът беше ясно, че се нуждаем от съответни запаси и промени в политиката и че нашата имиграционна система е развалена. Ето за какво в първия си ден на поста той показа на Конгреса повсеместен проект за промяна на имиграцията и по тази причина работи за намиране на двупартийно съглашение с Конгреса, което включва финансиране и смислени промени “, прибавиха те.

Адам Шоу е политически кореспондент за Fox News Digital, отразяващ най-вече имиграцията и граничната сигурност.

Можете да се свържете с него на [email protected] или в Twitter.

Източник: foxnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР