Губернаторът на щат Нуево Леон в Мексико - Самуел Гарсия,

...
Губернаторът на щат Нуево Леон в Мексико - Самуел Гарсия,
Коментари Харесай

Tesla и партньори инвестират $15 милиарда в Мексико

Губернаторът на щат Нуево Леон в Мексико - Самуел Гарсия, сподели в понеделник, че компанията Tesla и нейните снабдители ще влагат 15 милиарда $ през идващите две години във фабрика, която към момента е в развой на създаване. Посочената, сума е трикратно по-голяма от тази, която мексиканските публични лица оповестиха по-рано, оповестява Ройтерс.

През март основният изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск сподели, че компанията му ще отвори гигафабрика в северния щат Нуево Леон, част от устрема на производителя на електрически коли да разшири световното си наличие.

По това време Мъск не даде детайлности за инвестицията на Tesla, само че мексикански чиновници споделиха, че фабриката ще включва инвестиция от 5 милиарда $.

Говорейки на събитие през вчерашния ден, губернаторът на Нуево Леон Самуел Гарсия сподели, че вложенията в оборудването към този момент ще включват три пъти по-голяма сума.

Нито пресслужбата на Tesla, нито чиновници на щата Нуево Леон дадоха отговор на организацията след часове на искане за коментар по отношение на мненията на губернатора.

" Само Tesla и нейните снабдители ще генерират вложения от 15 милиарда $ за две години ", уточни губернаторът, добавяйки, че тази " голяма сума " ще изисква страната да харчи повече за автомагистрали и други публични работи.

Преди изказаните планове на Tesla по-рано тази година, огромните световни автомобилни производители като BMW, General Motors и Ford оповестиха проекти да стартират или да усилят производството на електрически транспортни средства в солидния авто бранш в Мексико, защото промишлеността последователно се отхвърля от коли, задвижвани от изкопаеми горива.

По-рано източници споделиха за Reuters, че Tesla възнамерява да стартира произвеждане в Мексико през 2025 година, само че компанията не е оповестила начална дата за построяването на своята гигафабрика или по кое време продукцията ще бъде пусната на пазара.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР