Губернаторът на Нижегородска област Глеб Никитин потвърди данните за удар

...
Губернаторът на Нижегородска област Глеб Никитин потвърди данните за удар
Коментари Харесай

Украински дрон порази рафинерия на "Лукойл" в руския град Кстово

Губернаторът на Нижегородска област Глеб Никитин удостовери данните за удар с дрон по петролна рафинерия на " Лукойл " в град Кстово. Това заяви ТАСС.

" Сутринта е имало офанзива с дрон по индустриалната зона на Кстово, обект на горивно-енергийния комплекс ", написа Никитин в канала си в Telegram.

Той добавя, че вследствие на удара е зародил пожар " в едно от оборудванията за пречистване на петрол " и " по предварителни данни няма жертви ".

Поразена е рафинерията в Нижни Новгород, която е една от най-големите петролни рафинерии в Русия. Компанията " Лукойл ", която е неин притежател, съобщи по-рано, че работата на рафинерията е прекратена заради " случая ".

" Компанията поставя всички старания да възвърне естествения индустриален режим на ООО " Лукойл-Нижегороднефтеоргсинтез " допустимо най-скоро ", цитира ТАСС изказването на " Лукойл ".

В обществените медии се появиха информации, че към горящата рафинерия е изпратен профилиран трен за гасене.

Някои съветски канали в Telegram оповестяват, че компанията е била ударена от дрон, който е попаднал в апаратура за филтрация на петрол. Тези данни не са доказани от публични източници.

Рафинерията в Нижни Новгород е една от най-големите петролни рафинерии в Русия.

В края на януари формалната съветска осведомителна организация РИА " Новости ", базирайки се на свои анонимни източници, заяви, че в Кстово са били обезвредени два дрона.

От Кстово до най-близката точка в следената от Киев територия на Украйна има към 800 километра по права линия, макар че дроновете не постоянно летят по права линия.

Източникът на организацията съобщи тогава, че те са летели от посока на Рязанска област на извънредно дребна височина от 50 метра и са били обезвредени благодарение на съоръжение за радиоелектронна битка.

През нощта против вторник дрон е провокирал пожар и в петролна база в град Орел.

Руските управляващи оповестяват за офанзиви с дронове и във Воронежка, Белгородска, Тулска и Курска области.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР