Губернаторът на намиращата се южно от Москва Воронежка област Александър

...
Губернаторът на намиращата се южно от Москва Воронежка област Александър
Коментари Харесай

Сражения се водят на 500 км от Москва, включват се и чеченци

Губернаторът на намиращата се южно от Москва Воронежка област Александър Гусев, че съветските въоръжени сили водят " нужните оперативно-бойни мероприятия ".

Това става два часа откакто източници на " Ройтерс " и Би Би Си потвърдиха популяризираната в " Телеграм " информация, че сили на частната военна компания " Вагнер " владеят основни обекти във Воронеж, каквито данни се появиха по-рано () за Ростов на Дон.

Потвърден от Гусев е и в петролен обект в самия Воронеж, само че не се прецизира повода. На един от популяризираните видеоклипове се вижда по какъв начин малко преди мощна детонация прелита хеликоптер.

 " Иначе отивам в Москва ": Пригожин владее обекти в Ростов и Воронеж и желае да " получи " Шойгу

Според Гусев на територията на района се " оперативно-бойни дейности " като част от " контратерористична интервенция ". Движението по главната, минаваща през Воронеж автомагистрала е спряно съгласно РИА " Новости ".

По-рано районната власт заяви, че по автомагистралата към Москва се движи колона военна техника, без да прецизира детайлности. Преди тези мнения губернаторът наричаше известията в медиите по тематиката " подправени вести " и заплашваше със съд.

Около 13:30 ч. българско време " Ройтерс " заяви за забелязана от очевидци колона с машини на " Вагнер ", минала през града. Едно от транспортните средства съгласно тази информация е камион, пренасящ танк.

Бившият " министър на защитата " на донецките сепаратисти и шпионин Игор Стрелков, който е в периодически спор с Пригожин, само че пази позиции в съветските силови структури, написа преди час, че метежниците към този момент се придвижват в прилежащата Липецка област, северно от Воронежка. Той доскоро видеоклип с хипотетичен удар по колоната на " Вагнер " тази заран.

В съветски медии и канали в " Телеграм " се появиха фрагменти от сражения в региони към Воронеж - в село Рогачовка.

 Воронеж е по най-прекия път сред Ростов на Дон и Москва.
Воронеж е по най-прекия път сред Ростов на Дон и Москва.

Снощи и във Воронежка област бе въведен така наречен проект " Крепост " с с внезапно засилени ограничения за сигурност, какъвто е разгласен и в Москва, и в Ростов на Дон. Последният град обаче се оказа в огромна степен под контрола на " Вагнер " макар ограниченията.

 Пригожин отхвърли да смъкна оръжие: Путин бърка, борим се с корупцията Пригожин отхвърли да смъкна оръжие: Путин бърка, борим се с корупцията

В спора сред силите на Евгений Пригожин и съветските управляващи, наподобява, се включват и тези на чеченския водач Рамзан Кадиров. В известие, с което изрази поддръжка за Путин, Кадров сподели, че чеченски военни и бойци на Росгвардия към този момент са в " зоната на напрежението ". " Метежът би трябвало да бъде сподавен и в случай че за това са нужни сурови ограничения, подготвени сме. "

Изданието " Фонтанка " в това време, че в Санкт Петербург, втория съветски град, медиите на Пригожин към този момент са недостъпни за прилагане, чиновниците са отпратени. Поне един търговец, Wildberries, отстранява от асортимента си артикули със символика на " Вагнер ". В " Телеграм " се появиха клипове със събаряне на плакати на частната военна компания.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР