Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм подписа нов закон, допълнително защитаващ

...
Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм подписа нов закон, допълнително защитаващ
Коментари Харесай

Калифорния укрепи правото на аборт с нов закон

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм подписа нов закон, в допълнение защитаващ правото на аборт в щата, като отговор на  решението на Върховния съд да анулира прецедента Roe v. Wade, който защитаваше това право. След подписването губернаторът показа, че се усеща “ядосан, съдбоносен и гневен”.

“Това в никакъв случай нямаше да се случи, в случай че мъжете можеха да имат бебета. Това е “слонът в стаята”. Жените са третирани като втора класа жители. Нямат права колкото мъжете. Това е болна работа” – сподели Нюсъм.

Новият закон в Калифорния мина през щатските законодателни органи в четвъртък. Той пази всички, които извършват, получават и асистират на аборт от всевъзможни правни цивилен дейности, идващи извън на щата. Мярката   основава юридически щит освен за калифорнийците, само че и за всеки клиент на щата, търсещ репродуктивни здравни услуги.

Новият закон е единствено един от дузината законопроекти за подсилване на правото на аборт, които вървят по пътя си през щатското законодателно тяло към бюрото само че Нюсъм.

Освен това Калифорния е подготвила корекция, която прибавя репродуктивните здравни грижи като фундаментално право  щатската конституция. Тя ще бъде гласувана през ноември.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР