Губернаторът на Илинойс Джей Би Притцкър наложи вето на законопроект

...
Губернаторът на Илинойс Джей Би Притцкър наложи вето на законопроект
Коментари Харесай

Притцкър: Платеният отпуск заради COVID – само за ваксинирани учители

Губернаторът на Илинойс Джей Би Притцкър наложи несъгласие на законопроект за заплатен отпуск на учебни чиновници, инфектирани с ковид. Той счита, че едно положително компромисно решение е подобен да бъде обезпечаван единствено на имунизираните.

Губернаторът и двата най-големи училищен профсъюза в Илинойс се договаряха от седмици, като профсъюзите го увещаваха да подпише законопроектите School Employee Benefit и Wage Protection, които бяха признати през октомври със мощна двупартийна поддръжка.

Вносителите считат, че мярката ще подкрепи най-много младите фамилии с деца, които евентуално са употребявали правото си на отпуск заради заболяване от Коронавирус или карантина, в това число и на децата. Законопроектът обаче се задържа на бюрото на губернатора, като съперниците й показаха, че в този си тип тя ще демобилизира тези, които още не са имунизирани и те няма да го създадат.

Служители от кабинета на Прицкър споделиха, че в случай че мине новата самодейност, за която се приказва със синдикатите, ще бъде несъмнено, че всеки изцяло имунизиран чиновник на системата на публичните учебни заведения административен заплатен отпуск.

Това се отнася за всеки, „за който е належащо, или поради чието дете е належащо да не идва в учебно заведение поради позитивен тест за ковид или непосредствен контакт с някого, който потвърдено е болен от COVID-19“.

Ако мине, законопроектът ще обезпечи отпуск и за имунизираните чиновници, които са накарани от учебните управляващи да не идват на територията на учебното заведение поради показани признаци на COVID-19.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР