Губернаторът на Гавин Нюсъм, обяви за намеренията си изцяло да

...
Губернаторът на Гавин Нюсъм, обяви за намеренията си изцяло да
Коментари Харесай

Към 2045 година Калифорния завинаги прекратява добива на нефт

Губернаторът на Гавин Нюсъм, разгласи за желанията си напълно да забрани добива на петрол в щата към 2045 година . При това издаването на нови разрешителни за рандеман посредством метода на хидравлично разтрошаване на пластовете ще бъде прекъснато от месец януари 2024 година. През идващите 20 години рандеман на петрол ще могат да правят единствено тези, които съумеят да получат този лиценз. Но като се вземат поради прогнозите за голям спад в цената на нефта, огромна е вероятността добивът на петрол да бъде преустановен на всички места в Съединени американски щати, тъй като няма да бъде доходоносен.

Нюсъм за желанията на щата да се откаже от добива на петрол в границите на Плана за оценка на измененията в климата, който има за цел внезапното понижаване на изхвърлянето на парникови газове в атмосферата и реализиране на въглеродна индиферентност на щата към 2045 година. Първата стъпка в реализирането на този проект е прекратяването на даването на нови разрешителни за рандеман на петрол, считано от месец януари 2024 година.

Решението на губернатора направи Калифорния първия щат, който е решил да приключи добива на петрол още до момента в който е живо това потомство. Пазарните анализатори означават, че макар, че до 2045 година има още доста време, управляващите на Калифорния са уверени, че чистата сила и екологичния превоз ще набъбнат дотам, че няма да има никакво значение за локалната стопанска система.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР