Губернаторът на Флорида Рон Десантис се отказа от президентската надпревара

...
Губернаторът на Флорида Рон Десантис се отказа от президентската надпревара
Коментари Харесай

Още един конкурент на Тръмп се отказа от надпреварата за президентския вот

Губернаторът на Флорида Рон Десантис се отхвърли от президентската конкуренция през 2024 година и поддържа Доналд Тръмп, заяви Би Би Си.

Той се отхвърли преди първичните избори на републиканците в Ню Хемпшир, където резултатите му бяха едноцифрени.

Десантис в миналото беше считан за мощен кандидат за номинацията на партията - само че в неделя той съобщи, че няма " явен път към успеха ".

Ники Хейли, последният останал кандидат наТръмп, съобщи, че е " единствената ", способна да победи президента на Съединени американски щати Джо Байдън.

Хейли ще се изправи лице в лице с Тръмп във вторник в Ню Хемпшир, второто от поредицата надпревари по щати за избор на републикански претендент за общите избори през ноември.

В близо петминутно видео в " X " -публикувано в неделя следобяд, Рон Десантис съобщи, че акцията му е " оставила всичко на терена ".

" Ако имаше нещо, което бих могъл да направя, с цел да реализира удобен резултат - повече спирки на акцията, повече изявленията - щях да го направя ", добави той, до момента в който приключваше седеммесечната си акция.

Губернаторът на Флорида съобщи, че поддържа Тръмп, който е безапелационен любимец, откакто завоюва първото съревнование в Айова с 51% от гласовете.ДеСантис съобщи, че е станало ясно, че болшинството от републиканските гласоподаватели " желаят да дадат още един късмет на Доналд Тръмп ".

Той призна, че има " различия " с някогашния президент, само че съобщи, че Тръмп е " по-добър " от Байдън, който съвсем несъмнено ще бъде претендентът на демократите на общите избори през ноември.

" Подписах заричане да поддържа претендента на републиканците и ще спазя това заричане ", казаДесантис.

Имаше мощни възгласи, когатоТръмп направи първите си мнения по отношение на отдръпването и поддръжката на ДеСантис пред стая в Ню Хемпшир, цялостна с поддръжници в неделя следобяд.

По-късно, обръщайки се към публиката на протест, Тръмп разказа някогашния си конкурент като " в действителност страховит човек ", добавяйки: " Той организира в действителност добра акция, това не е елементарно ".

Десантис се беше показал като претендента на Републиканската партия, който може да извърши популистката стратегия на Тръмп без драма и багаж.

Но един от ораторите на събитието, представителят на Флорида Мат Гаетц, го назова " диетичен Тръмп ". Няколко поддръжници на

Тръмп обявиха пред Би Би Си, че харесват губернатора на Флорида, само че считат, че в този момент не е подобаващият миг за него.

Лин Мейсън, 60 година, съобщи, че съгласно нея акцията на господин ДеСантис е " малко слаба " и че " е очаквала повече от него ". Тя добави, че господин Тръмп е " единственият човек сега, който може да избави тази страна ".

БетАнн Татро, друга локална жителка, подкрепяща Тръмп, се съгласи. " Смятам, че президентът Тръмп е потвърдил, че от предходното си престояване на поста може да се оправи още веднъж и да върне нещата в правия път. "
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР