Губернаторът на Флорида Рон Десантис обяви вчера извънредно положение в

...
Губернаторът на Флорида Рон Десантис обяви вчера извънредно положение в
Коментари Харесай

Губернатор Десантис обяви извънредно положение във Флорида заради приближаването на нов ураган

Губернаторът на Флорида Рон Десантис разгласи през вчерашния ден изключително състояние в 35 окръга на щата поради опасността от тропическата стихия " Милтън " за този американски щат, който към момента не се е съвзел от шока, породен от мощния вихър " Хелън ", лишил живота на 14 души, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Ще продължим да използваме ресурсите на щата, с цел да се подготвим за ефикасни интервенции по търсене и избавяне, възобновяване на електрозахранването и контролиране на пътищата ", написа Десантис в обществената мрежа " Екс ".

Тропическата стихия " Милтън ", която сега се движи в западната част на Мексиканския залив, " се чака да се трансформира в огромен вихър, до момента в който се насочва към Флорида доникъде на идната седмица ", заяви Националната метеорологична работа на Съединени американски щати, също в " Екс ".

Ранните прогнози сочат, че " Милтън " евентуално ще премине през Флорида, преди да доближи Атлантическия океан, като Националният център по ураганите (НЦУ) предизвестява за " евентуално смъртоносни последствия за елементи от западната част на Флорида във вторник или сряда ".

Според калкулации на Агенция Франс Прес, учредени на данни, оповестени от управляващите, ураганът " Хелън " е лишил живота на минимум 220 души в югоизточната част на Съединени американски щати, в това число 14 души във Флорида.
 Снимка: американската Национална работа за океаните и атмосферата посредством АП/БТА
Според учените изменението на климата прави по-вероятно бързото усилване на бурите и усилва риска от по-мощни урагани, като затопля водите на моретата и океаните.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР