Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис, който някога беше водещ републикански

...
Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис, който някога беше водещ републикански
Коментари Харесай

ДеСантис прекрати предизборната си кампания, подкрепи Тръмп

Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис, който в миналото беше водещ републикански противник на Доналд Тръмп, завърши предизборната си акция на 21 януари и даде поддръжката си за някогашния президент.


Оттеглянето на ДеСантис, след месеци на отслабваща поддръжка, оставя единствено нископоставената Ники Хейли да стои сред Тръмп и номинацията за претендент на Републиканската партия за президентските избори в Съединени американски щати през ноември.

Във видеопослание ДеСантис съобщи, че след второто си място предходната седмица на изборите в Айова не може да " изиска от нашите поддръжници да отделят непринудено време и да дарят средства, в случай че нямаме явен път към успеха. Съответно през днешния ден прекратявам акцията си ".

Решението беше взето по-малко от два дни преди първичните избори в Ню Хемпшир, където социологическите изследвания го демонстрират надалеч зад водещия Тръмп и някогашния дипломат на Организация на обединените нации Хейли.

" Ясно ми е, че болшинството от републиканските първоначални гласоподаватели желаят да дадат още един късмет на Доналд Тръмп ", сподели ДеСантис, като означи, че е имал разлики с някогашния президент, изключително във връзка с пандемията от ковид.

" Той има моята поддръжка, тъй като не можем да се върнем към остарялата републиканска армия от предишното или към модифицираната форма на затоплен корпоративизъм, която съставлява Ники Хейли. "

Миналия вторник Тръмп щурмува успеха си в Айова. 51% от републиканските гласоподаватели избраха два пъти обвинявания някогашен президент пред ДеСантис, който завоюва единствено 21%, и Хейли с 19%.

Нито един претендент не е губил конкуренцията, откакто е спечелил първите два щата, а Тръмп съвсем несъмнено би оповестил републиканската номинация за завършила с победа в Ню Хемпшир.

В изказване щабът му съобщи, че за него е " чест " поддръжката на ДеСантис, и прикани републиканците да се обединят зад него, отхвърляйки Хейли като " претендент на глобалистите и демократите ".

" Време е да изберем умно ", се споделя в изказването.

В личното си изказване Хейли предизвести, че Съединените щати " не са страна на коронациите ".

" Досега е дал своя вот единствено един щат. Половината от гласовете й отидоха за Доналд Тръмп, а половината не... Избирателите заслужават да кажат дали още веднъж ще тръгнем по пътя на Тръмп и Байдън, или ще тръгнем по нов закостенял път ", сподели тя./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР