Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис каза в сряда, че няма

...
Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис каза в сряда, че няма
Коментари Харесай

ДеСантис казва, че не би вечерял с отричащия Холокоста Ник Фуентес и посочва подкрепа за законопроекта за чиста помощ за Израел

Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис сподели в сряда, че няма да вечеря с белия националист и отричащия Холокоста Ник Фуентес, както някогашният президент Доналд Тръмп направи предходната година, само че заобикаля да подлага на критика непосредствено своя противник от Републиканската партия за това.

На въпроса по какъв начин се усеща по отношение на обвързването на републиканците с Фуентес, ДеСантис сподели на Джон Бърман от CNN: „ Отхвърлям всички тайни теории от такова естество. Мисля, че просто имаме толкоз доста отпадък в нашето общество сега. ”

Запитан още веднъж дали счита, че републиканците би трябвало да се хранят с Фуентес, ДеСантис сподели: „ Не бих направил това “.

Миналата година Тръмп беше хазаин на Фуентес, бял националист с добре известни антисемитски възгледи, в имението си Мар-а-Лаго дружно с рапъра Кание Уест, единствено седмица откакто даде последната си кандидатура за Белия дом. Той беше подложен на критика за вечерята, в това число от бъдещите републикански противници през 2024 година Майк Пенс и Аса Хътчинсън. По-късно Тръмп отхвърли да знае кой е Фуентес, когато пристигна в Мар-а-Лаго.

В сряда ДеСантис осъди изказването на Фуентес през уикенда, че неуспехът на разузнаването на Израел е „ малко недоверчив в светлината на това по какъв начин държавното управление на Ликуд ще се възползва политически от тази рецесия “.

„ Това е изцяло възмутително “, сподели ДеСантис на Берман. „ Тези отпадъци там чувате неща, които хората споделят, че бебетата в действителност някак си не са били убити, че всичко това е просто създадено. Разбирам, има теории на конспирацията, които могат да продължат, само че ние би трябвало да оставим тези отпадъци настрани и би трябвало да застанем до Израел.

„ Трябва да осъдим антисемитизма, който е стимулирал тези офанзиви и който е стимулирал офанзиви по целия свят “, добави ДеСантис.

ДеСантис също уточни, че би подкрепил законопроект за чиста помощ за Израел след изненадващата офанзива на Хамас през уикенда и последвалото оповестяване на война от Израел, вместо да го обвързва с други въпроси, като помощта за Украйна или сигурността на границите, както някои републиканци и Демократите предложиха.

„ Това, което просто бих направил, е, че желаете да помогнете на Израел, дано просто го създадем и не се опитваме да използваме други неща, само че по този начин работи Конгресът, ще им разреша да създадат това “, сподели ДеСантис. „ Това е час, който изисква мощна поддръжка. “

„ Конгресът е в хаос. Те не са продуценти и мисля, че би трябвало да се съберат “, добави ДеСантис.

Преценявайки речта на президента Джо Байдън – в която демократът осъди „ чистото, неподправено зло “ в Близкия изток – ДеСантис сподели: „ Мисля, че тези думи бяха оценени “. Но той продължи да характеризира президента като „ липсващ в деяние “ през уикенда. В същото време той прикани за „ единогласие “ в политическата пътека в поддръжка на Израел.

„ Нека имаме единогласие сред двете страни в цялата страна, че ще застанем до Израел освен през днешния ден, освен на следващия ден, само че и през идващите седмици и месеци “, сподели ДеСантис.

Запитан по какъв начин ще върне вкъщи американци, държани за заложници от Хамас, ДеСантис сподели: „ Ще използваме всички налични запаси, с цел да спасим американците. Това е нашата работа и наш дълг като президент на Съединените щати и ние ще го създадем и ще работим доста тясно с израелците, с цел да свършим тази работа.

ДеСантис също прикани Байдън да „ преобърне “ политиката си на южната граница, с цел да се защищити от евентуални закани.

„ Ние сме уязвими, когато идват всички тези мъже на военна възраст. Мислите ли, че нашите врагове не са забелязали тази уязвимост? “ той сподели. „ Знаем, че са пристигнали хора от Русия, познаваме Китай и други елементи на Близкия изток. Това не е добре за сигурността на тази страна. ”

Във вторник в изявление за „ Шоуто на Хауи Кар “ ДеСантис сподели, че и Стив Скализ, и Джим Джордан са положителни момчета, само че уточни, че евентуално ще поддържа Джордан за представител на Камарата, в случай че към момента беше в Конгреса.

ДеСантис сподели на Бърман обаче, че става дума по-малко за оратора и повече за това кой може да реализира резултати.

„ Харесвам и двамата момчета. Приятел съм и с двамата. Гласувах за Джим в предишното. Знаете ли, когато се върна там и моите предходни дни, само че ето нещото: значимото е да сложим завършек на хаоса и да стартираме да даваме резултати “, сподели ДеСантис.

„ Ако Джим може да направи това, отлично. Ако Стив може да направи това, отлично. Но те би трябвало да се съберат, тъй като хората ги гледат “, сподели той.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР