Губернаторът на Флорида Рик Скот обяви, че ще работи с

...
Губернаторът на Флорида Рик Скот обяви, че ще работи с
Коментари Харесай

Губернаторът на Флорида работи по план за контрол над оръжията

Губернаторът на Флорида Рик Скот разгласи, че ще работи с щатските законодатели за пробутване на ограничения за по-голям надзор над оръжията, оповестява USA Today.

Той разясни, че ще упорства да не се продават оръжия на американци на възраст под 21 година, а също по този начин възбрана на аксесоар, прочут като bump-stock. Планът е в отговор на всеобщата пукотевица в учебно заведение в щата преди седмица, при която починаха 17 души.

Ето и главните оферти на Скот: "Закупуване на оръжие единствено над 21-годишна възраст; възбрана на bump-stock; в случай че съд реши против американец, че носи риск, лишава му се правото на владеене на оръжие; във всяко учебно заведение ще има служител на реда или минимум един служител на реда на всеки 1000 възпитаници и наложителни учения в учебните заведения за отреагиране при обстановка със стрелец ".

Губернаторът акцентира, че през идващите две седмици ще работи "агресивно " с локалните законодатели за пробутване на проекта. Искам да направя безусловно невероятно за всеки, който има душевен проблеми да се снабди с оръжие. Искам да направя безусловно невероятно за всеки, който е рисков за себе си и останалите да употребява оръжие, закани се Рик Скот. По време на конференцията Скот изброи имената на убитите в учебното заведение.

"Флорида в никакъв случай няма да бъде същата ", акцентира той. Bump-stock e англоезичен диалект, обозначаващ спонтанен прийом за доста повишение боевата скорострелност на полуавтоматично оръжие. Става въпрос за надзор на стрелковата постъпателност на придвижването на оръжието при обратен тласък и потреблението на този подтик за задействане на спусъка. Използва се единствено от няколко позиции на тялото (обикновено от тазобедрената област) и разрешава да се създава непрецизна интензивна пукотевица, сравнима с автоматизиран откос.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР