Губернаторът на американския щат Хавай Дейвид Иге обяви района на

...
Губернаторът на американския щат Хавай Дейвид Иге обяви района на
Коментари Харесай

Губернаторът на Хавай го обяви за зона за природно бедствие заради вулкана

Губернаторът на американския щат Хавай Дейвид Иге разгласи региона на Пуна за зона на стихийно злополучие по отношение на следствията от изригването на вулкана Килауеа в източната част на остров Хавай. Това бе обявено от службата за изключителни обстановки на щата.
Щатът е изискал помощи от президента на Съединени американски щати за остров Хавай за покриване на вредите от естественото злополучие, се споделя в уеб страницата на ведомството в Twitter.
Помощта се желае, с цел да се покрият разноските по евакуацията на жителите благодарение на хеликоптери, каквито на Хаваите няма в задоволително количество. Освен това средства са нужни, с цел да сведе до най-малко вредата за стопанската система на острова и да се унищожават по-бързо следствията от изригването. Службата по геофизика на Съединени американски щати е предизвестила, че може да се чака следващо изригване на вулкана Килауеа.
Фиксираното устойчиво равнище на лавата в кратера на вулкана се е повишило и има възможност от евентуални изригвания, съпроводени от детонации, през идващите няколко седмици.
Домовете си са напуснали към 2000 поданици на застрашения регион. Потоците лава са унищожили повече от 35 домове и здания в района. Няма жертви вследствие на стихията. Изригването навулкана Килауеа стана на 3 май и бе съпроводено от земетресение с магнитуд 6,9 по скалата на Рихтер.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР