Губернаторът на американския щат Флорида Рон Десантис подписа указ, който

...
Губернаторът на американския щат Флорида Рон Десантис подписа указ, който
Коментари Харесай

Отмениха всички COVID ограничения във Флорида

Губернаторът на американския щат Флорида Рон Десантис подписа декрет, който анулира всички въведени поради ковид ограничавания, осведоми Българска телеграфна агенция.
" Ако някой счита, че са нужни ограничения с полицейски надзор на този стадий от битката с пандемията, значи не има вяра в успеваемостта на имунизацията ", сподели губернаторът.

Десантис подписа и закон, който в бъдеще ще лимитира опцията на управляващите в обособените окръзи да подреждат прекосяване на учебните заведения и предприятията в отдалечен режим.

В Съединени американски щати решенията за въвеждане и анулация на Коронавирус ограничавания се взимат от щатските управляващи. Успоредно с напредъка на имунизационната акция страната последователно се връща към естествен живот.

Миналата седмица кметът на Ню Йорк Бил де Блазио разгласи проекти за връщане на всички предприятия към пълноценна работа от 1 юли. Преди това щатите Тексас, Мисисипи, Уайоминг и Мериленд се отхвърлиха от условието за носене на маски и от други ограничаващи ограничения.

Тъй като Десантис е републиканец, а съпартийците му са скептично настроени към носенето на маски и ограниченията за обществена изолираност, във Флорида това на процедура не се спазваше през последните няколко седмици, когато беше пролетната почивка.

По данни на федералните Центрове за профилактика и надзор на болесттите, изцяло имунизирани са към този момент към 30 на 100 от американците, а над 43 на 100 са получили първа доза ваксина, съобщи ТАСС.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР