Грузия стигна до убедителен успех с 4:0 в домакинството си

...
Грузия стигна до убедителен успех с 4:0 в домакинството си
Коментари Харесай

Грузия постигна разгром над Кипър, Кварацхелия блести

Грузия стигна до безапелационен триумф с 4:0 в семейството си на Кипър в среща от група “А ” на европейските квалификации. Тимът на Вили Саньол стигна до успеха през второто полувреме. Отар Китеишвили откри резултата незабавно след почивката, Хвича Кварацхелия се разписа в 58-ата минута. Звездата на Наполи по-късно асистира за попадението на резервата Леван Шенгела в 82-ата минута. В добавеното време Георгес Микаутадзе означи четвърто попадение от дузпа.

Това е втори триумф за грузинците в групата, като първият още веднъж бе против Кипър. Тимът резервира теоретически шансове за едно от първите две места, само че те не са реалистични. Грузия е на четвърто място, като изостава на 5 точки от втория Испания.

Първото полувреме мина без рискови обстановки пред двете порти. Домакините преобладаваха, само че не успяваха да намерят пролуки в сгъстената отбрана на противника. В самото начало на второто полувреме те съумяха да поведат. Кварацхелия задържа топката пред наказателното поле и опитва удар, който бе блокиран. Топката отиде в Китеишвили, който с прекрасен удар прати топката в левия низък ъгъл на вратаря на гостите.

Грузия стигна до втори гол в 58-ата минута, а негов създател бе звездата на тима. Хварацхелия бе изведен от Чакветадзе и пусна топката около стража. Преимуществото на домакините бе по-сериозно през втората част и в 82-ата минута те стигнаха до трети гол. Резервата Шенгела получи топката от Хварацхелия и се разписа с удар от границата на наказателното поле. Тимът на Саньол означи и четвърто попадение. Той пристигна в добавеното време и бе дело на Микаутадзе от дузпа.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР