Грузия планира да подаде официално молба за присъединяване към Европейския

...
Грузия планира да подаде официално молба за присъединяване към Европейския
Коментари Харесай

И Грузия подава документи за влизане в ЕС

Грузия възнамерява да подаде публично молба за присъединение към Европейския съюз в четвъртък. Това оповестява в сряда ръководещата партия на някогашната руска република, предава Reuters. Така след съвещания с държавното управление в интензивен режим ръководещата партия ще внесе поръчка за даване на статут на страна претендент за участие в Европейски Съюз, заяви изпълнителният секретар на групировката Иракли Кобахидзе.

Грузинското държавно управление под управлението на министър-председателя към този момент приготвя в интензивен режим молба за приемане на статут на претендент за участие в Европейски Съюз, която на следващия ден ще бъде публично изпратена до структурите на Европейски Съюз от името на грузинското държавно управление ", съобщи Кобахидзе.

Това се случва единствено два дни, откакто президентът на Украйна Володимир Зеленски подписа документите за незабавното приемане на страната, нападната от Русия.

Във вторник президентът на Грузия Саломе Зурабишвили съобщи, че Европейският съюз би трябвало да форсира стъпките за приемане на Грузия в Блока, с цел да я отбрани от Русия. Президентът сподели, че нашествието на Русия в Украйна е основала „ прозорец от благоприятни условия “ за Европейски Съюз да прегърне нациите в съседство, които се стремят да бъдат част от Блока.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР