Грузинският премиер Иракли Гарибашвили обясни, че ако се присъединят към

...
Грузинският премиер Иракли Гарибашвили обясни, че ако се присъединят към
Коментари Харесай

Грузия обясни отказа си да се присъедини към санкциите срещу Русия

Грузинският министър председател Иракли Гарибашвили изясни, че в случай че се причислят към финансовите наказания на Запада против Руската федерация, винопроизводителите, експортьорите, фермерите от страната ще понесат съществени вреди, туризмът ще пострада, всичко това „ поврежда националните ползи “.

По-рано Гарибашвили съобщи, че страната няма да се причисли към финансовите и стопански наказания, наложени от Запада против Русия.

„ Когато става дума за наказания, хиляди винопроизводители, експортьори, фермери са въвлечени в този развой. Какво се желае от мен? Аз да наложа наказания на своя народ?... Ето за какво тези спомагателни страсти няма да дадат нищо, само че ще навредят съществено на нашите национални ползи ", съобщи министър-председателят на съвещание на държавното управление.

Гарибашвили сподели, че след спора от 2008 година тогавашният грузински президент Михаил Саакашвили и неговото държавно управление са търсили способи за възобновяване на комерсиалните връзки с Русия и отваряне на съветския пазар, а след войната Саакашвили продаде съвсем всички стратегически обекти на съветски компании.

„ С нашата рационална, национална и патриотична политика постигнахме всичко: съглашение за асоцииране с Европейски Съюз, безвизов режим и прогрес в доста други неща, в това число отварянето на съветския пазар “, сподели Гарибашвили.

Ръководителят на държавното управление означи, че след отварянето на съветския пазар, от 2013 до 2021 година, селскостопански артикули на стойност 2 милиарда $ са изнесени от Грузия за Русия, износът на други типове продукция е за 3 милиарда $.

По неговите думи, с помощта на туризма през последните пет години страната е получила доходи от 3 милиарда $ - повече от 5 милиона посетители от Русия са посетили Грузия. Премиерът добави още, че към 1 милион грузинци живеят в Руската федерация, като годишните преводи възлизат на 500 милиона $.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР