Грузинският министър на финансите Лаша Хуцишвили каза на пленарна сесия

...
Грузинският министър на финансите Лаша Хуцишвили каза на пленарна сесия
Коментари Харесай

Грузия отделя нови $13 млн. за отбрана

Грузинският министър на финансите Лаша Хуцишвили сподели на пленарна сесия на Народното събрание, че Тбилиси ще усили разноските за защита с 12,9 милиона $ през идната година.

Според плана общото финансиране на министерството на защитата ще възлиза на повече от 323 милиона $.

На съвещание на Народното събрание заместник-председателят на Комисията по защита и сигурност, някогашен пълководец на силите за защита на Грузия Владимир Чачибая назова такова нарастване на разноските за защита незадоволително.

Според него бюджетът на Министерството на защитата би трябвало да бъде избран най-малко в размер на 419 милиона $, с цел да може ведомството да съдържа " нападателни сили ".

" Знаете какъв брой рискови са последните изказвания на Русия за разширението на НАТО и те провокират известно безпокойствие, което демонстрира, че външната политика на Русия освен ще отслабне, само че би трябвало да чакаме още повече експанзия ", сподели Чачибая.

Министърът на финансите, в отговор на думите на Чачибай, сподели, че бюджетът за защита на Грузия може би не дава отговор изцяло на провокациите, пред които е изправена страната, само че се работи интензивно в тази посока, търси се източници на финансиране.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР