Груповата фаза на първото издание на най-новия турнир на УЕФА

...
Груповата фаза на първото издание на най-новия турнир на УЕФА
Коментари Харесай

България е на 29-о място в Лигата на нациите. Какво предстои?

Груповата фаза на първото издание на най-новия шампионат на УЕФА - Лига на нациите, завърши! Успешен ли е опитът да бъдат сменени безсмислените контроли с по-оспорвани срещи сред равностойни противници, занапред ще се проучва.

Ясна е обаче част от крайното класиране, в което българският народен тим по футбол е на 29-о място . " Лъвовете " на Петър Хубчев останаха втори в своята група в трета дивизия, завършвайки с 3 победи, 2 равенства и 1 загуба. Добрите изяви на терена дадоха вяра на почитателите, че националната селекция има сили за приемливи резултати и влиятелни триумфи.

Снимка: Lap.bg

Какво следва в шампионата през идната година?

Тъй като България е на второ място в своята четворка, тимът ще остане в трета дивизия. Само спечелилите в групите се изкачват на по-горното ходило. Последните пък изпадат в по-долното равнище.

Така в първа дивизия през 2019 година ще играят Португалия, Швейцария, Англия, Холандия, Франция, Белгия, Италия, Испания, Дания, Швеция, Украйна и Босна и Херцеговина.

Във втора ще са Хърватия, Германия, Полша, Исландия, Русия, Австрия, Чехия, Уелс, Норвегия, Шотландия, Финландия и Сърбия.

България ще има за противници някои всред Турция, Словакия, Ирландия, Северна Ирландия, Израел, Унгария, Румъния, Гърция, Черна гора, Косово, Македония, Беларус и Грузия.

А в четвърта дивизия ще са Словения, Кипър, Естония, Литва, Латвия, Армения, Андора, Казахстан, Гибралтар, Малта, Фарьорски острови, Молдова, Азербайджан, Лихтенщайн, Люксембург и Сан Марино.

Снимка: Lap.bg

Първото издание на шампионата към момента не е завършило. Предстои да се излъчи първенец в конкуренцията. Това ще стане във финалния плейоф през юни 2019 година в Португалия. В него ще играят 4 тима - спечелилите от групите в първа дивизия. Това значи, че за трофея ще спорят Португалия, Швейцария, Холандия и Англия. Жребият за мачовете ще бъде изтеглен на 3 декември.

Как Лигата на нациите ще се отрази на квалификациите за европейското състезание през 2020 година?

Официалните опити за класиране на шампионата на Стария континент стартират през март 2019 година Заради положителното си показване България се изкачва от четвърта в трета урна за жребия, което значи, че ще има единствено два по-силни противника в групата, която ще стане ясна на 2 декември.
Павел Колев пред bTV: Над 80% е шансът да играем крайна четворка в нашата лига България се изкачва с една урна в жребия за евроквалификациите, разкри заместител изпълнителният шеф на БФС
Само първите 2 тима от 10-те групи се класират. Останалите 4 квоти ще бъдат раздадени след мачове сред спечелилите в групите в Лигата на нациите през март 2020 година Тук идва огромният плюс за България.

Тъй като се чака отборите от по-горните дивизии и спечелилите в групите да съумеят да си подпечатат билетите за Евро 2020 през формалните квалификации, техните места ще бъдат заети от подгласниците, сред които е България.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР