Груповата фаза на Мондиал 2018 е към своя край, а

...
Груповата фаза на Мондиал 2018 е към своя край, а
Коментари Харесай

Кристиян Дяков пред ТОПСПОРТ: Хърватия може да повтори подвига на Исландия от Евро 2016

Груповата фаза на Мондиал 2018 е към своя край, а през днешния ден ни предстоят още четири дуела, като залогът в групата на Испания и Португалия е надалеч по-голям. Русия и Уругвай към този момент подпечатаха билетите си за осминафиналите в Русия, до момента в който Мохамед Салах ще опита да поведе Египет към почтена победа против Саудитска Арабия.

За да обсъдим вчерашните срещи, както и да даде прогнозите си за през днешния ден, ТОПСПОРТ се свърза с някогашния вратар на ЦСКА 1948 Кристиян Дяков. Стражът показа пред медията ни, че неговият любимец за трофея е Испания, като най-голяма роля в това негово решение, има престоят му в страната, когато е част от Сан Себастиан де лос Рейес, а преди този момент изкарва сполучливи проби поредно в Атлетико (Мадрид) и в един от филиалите на Реал - Канияс.

 Емил Спасов пред ТОПСПОРТ: Колумбия е извънреден тим, вижда се пресен лъх в играта на Англия
Емил Спасов пред ТОПСПОРТ: Колумбия е извънреден тим, вижда се пресен лъх в играта на Англия

" Толкова слаба и безидейна Полша не съм виждал до момента "

Здравей, Крис! Във вчерашния ден на Мондиал 2018 също станахме очевидци на много завладяващи конфликти. Англия много се развихри против Панама... Какво мислиш за представянето на " Трите лъва " до момента?

- Определено много мощно начало за Англия. Може би малко ненадейно. Все отново тимът не може да се похвали със мощни изяви на огромни конгреси, само че очевидно тъкмо това е ключът. В момента върху играчите на Гарет Саутгейт няма никакво напрежение и това се отразява позитивно и на представянето им.

Колкото до мача с Панама, единственото отрицателно нещо, което мога да отлича, са пропуските в отбрана, макар че защитата не беше подложена на кой знае какво напрежение. Същото беше и в срещата с Тунис. Във фаза офанзива са просто съвършени - огромен боеприпас от заучени положения, както и страхотна техническа дисциплинираност. Противно на упованията на експертите, аз съм на мнение, че конфликтът с Белгия ще бъде много забавен и ще е индикативен за англичаните и ще загатне част от това, което ще покажат и с напредването на шампионата.

Изненадата май пристигна в дуела сред Полша и Колумбия. Ти по какъв начин видя този конфликт?

- Катастрофално показване на Полша. Отборът няма нищо общо с това, което сподели на Евро 2016... Определено Колумбия се възползва по най-хубавия метод от пропуските и пространствата, които противникът им оставяше. Левандовски също не изигра най-хубавия си мач. Може би, това също оказа въздействие на развоя на събитията.

 Снимка 364433
Източник:

Срещата сред Япония и Сенегал като че ли остана в сянка поради другите два мача, макар че тимовете са отпред в Група H...

- Според мен това бе един тактически добре изигран мач. И двата тима играеха без напрежение, защото точката ги устройваше. Япония можеше да запише и победа, защото играчите на Сенегал много се отпуснаха през второто полувреме. Изненадата може би пристигна от това какъв брой резултатна се получи тази среща. Едва ли някой е очаквал четири гола в подобен мач.

Кой е твоят любимец за спечелването на Световното състезание?

- За страдание, моите любимци в лицето на България и Италия не се класираха за Мондиала. Затова съчувствува на Испания.

 Снимка 323450
Източник:

Защо тъкмо Испания?

- Причините са няколко. Първата е, че съм играл няколко години в Испания и това много трансформира метода, по който виждаш футбола в дадена страна. Другата е - Давид де Хеа. Като вратар, несъмнено, че съчувствува най-вече на сътрудниците си на този пост, а съгласно мен той е най-хубавият за своето време. В състава си " Ла Фурия " има и други играчи, които одобрявам - Рамос, Иско, Диего Коща...

 Атлетико, Реал, ЦСКА 1948: Историята на Кристиян Дяков пред ТОПСПОРТ
Атлетико, Реал, ЦСКА 1948: Историята на Кристиян Дяков пред ТОПСПОРТ

Вижте какво описа някогашният вратар на " алените " особено за нашата медия

А коя съгласно теб е приятната изненада в шампионата досега?

- Хърватия. Категорично. Едва ли някой е очаквал да са първи в групата и то в компанията на Аржентина... А те изнесоха урок по какъв начин тъкмо се побеждава тимът, който разполага с един от най-хубавите играчи в света, макар че аз не съм от хората, които му симпатизират (бел. ред. - Лионел Меси). Чудесно готови, съвършени като една добре сработена машина. Мястото им на осминафинала е изцяло справедливо. Мисля, че при добър процес на събитията могат да доближат много напред в шампионата и да са изненадата, която бяха Исландия на Евро 2016.

След като загатна слабото показване на Аржентина, това ли е " издънката " на Мондиал 2018?

- Поне за мен - не. Най-разочароващо показване записа Полша, както стана въпрос и нагоре. Колкото до Аржентина, към момента е рано да се каже, че тимът се е издънил. Все отново имат още един финален мач, който ще е в действителност решителен. Дано обаче, в случай че въпреки всичко " гаучосите " запишат крах, да не се стигне до нов драматичен случай (бел. ред. - фенът на Аржентина, който се самоуби поради неприятното показване на тима от началото на Мондиал 2018).

 Снимка 363874
Източник:

Днес ни следва нова порция футбол. Откриващи за програмата в понеделник са срещите сред Саудитска Арабия - Египет и Уругвай и Русия. Какви са твоите прогнози?

- Мисля, че е време Мо Салах да се развихри, с цел да зарадва всички свои почитатели по света. Едва ли му е елементарно да влезе в темп след травмата, която получи. Като футболист, съм наясно какъв брой мъчно се завръща един играч на терена след каквато и да е контузия. Но въпреки всичко против противник като Саудитска Арабия мисля, че би трябвало да покаже най-хубавото, на което е кадърен.

Очаквам зрелищен дуел сред Уругвай и Русия, защото и двата тима към този момент и подсигуряваха място на осминафиналите и следва да се получи много открит и прелестен за наблюдение конфликт.

 Любо Божанков пред ТОПСПОРТ: Белгия ще изненада на Мондиал 2018, Неймар не може да е водач на Бразилия
Любо Божанков пред ТОПСПОРТ: Белгия ще изненада на Мондиал 2018, Неймар не може да е водач на Бразилия

Вижте прогнозите на новия селекционер на България U15

След тях завършек на 12-ия ден на Мондиал 2018 поставят дуелите сред Иран - Португалия и Испания и Мароко. Очакваш ли някаква изненада?

- Изненада надали. Испания ще се опита да " избута рейса " на Мароко, както беше и в срещата с Иран. Отборът изпитва компликации против отборите, който се пазят, само че все пак считам, че " Ла Фурия " ще излезе като победител. Резонен триумф с 2:0.

Ситуацията при Португалия е сходна. Иран демонстрираха, че присъединяване им на Световно състезание не е инцидентно... Все отново предвиждам минимална победа за " мореплавателите ".

 Снимка 363647
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР