Групите за тазгодишното издание на Next Gen Финалите на ATP

...
Групите за тазгодишното издание на Next Gen Финалите на ATP
Коментари Харесай

Групите за Next Gen Finals бяха изтеглени


Групите за тазгодишното издание на Next Gen Финалите на ATP бяха изтеглени на публична гала в Милано. Лоренцо Музети, за който това е второ присъединяване в конкуренцията, оглавява Червената група, в която са още Джак Дрейпър, Чун-Хсин Цен и Доминик Щрикер.

Топ поставеният в Зелената група е Холгер Руне, който ще опита да стигне до полуфиналите в конкуренцията на Брендън Накашима, Иржи Лехечка и Франческо Пасаро.

Лоренцо Музети е пределно стимулиран да приключи най-силния сезон в кариерата си досега с успех перд родна аудитория. През юли италианецът завоюва дебютната си купа в Тура, побеждавайки Карлос Алкарас на финала на ATP 500 шампионата в Хамбург, а три месеца по-късно надви над своя съотечественик и другар Матео Беретини в заключителния конфликт на ATP 250 конкуренцията в Неапол.

Другият изявен любимец – Холгер Руне, също изживява чудесна 2022 година Датчанинът завоюва купите на ATP 250 шампионатите в Мюнхен и Стокхолм, като също така игра финали в София и Базел. Днес роденият в Гентофте тенисит ще има шанса да вдигне първия си Мастърс трофей, защото ще се изправи против Новак Джокович в Париж.

Брендън Накашима също ще взе участие в шампионата за повторно. В Сан Диего 21-годишният американец завоюва дебютната си ATP купа, като също така стигна до осминафинал на Уимбълдън.

Друга от звездите на шампионата е младата вяра на английския тенис Джак Дрейпър. 20-годишният англичанин стартира годината като №265 в света, само че реализира стремително нанагорнище в ранглистата и сега се намира на рекордното за него 45-о място. Роденият в Сътън тенисист победи Стефанос Циципас по пътя към четвъртфинала на Мастърс шампионата в Монреал, а малко по-късно отстрани Феликс Оже-Алиасим на US Open.

Next Gen Finals 2022 ще се организира в Милано от 8 до 12 ноември, а цялостният чоп за груповата фаза можете да видите ТУК:
Зелена група Червена група
Холгер Руне (Дания) Лоренцо Музети (Италия)
Брендън Накашима (САЩ) Джак Дрейпър (Великобритания)
Иржи Лехечка (Чехия) Чун-Хсин Цен (Китайско Тайпе)
Франческо Пасаро (Италия) Доминик Щрикер (Швейцария)
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР