Групите Родители за безопасно образование“, Учители за безопасно образование“ и

...
Групите Родители за безопасно образование“, Учители за безопасно образование“ и
Коментари Харесай

Родители и учители се обявяват срещу отварянето на заведенията от 1 март

Групите „ Родители за безвредно обучение “, „ Учители за безвредно обучение “ и „ Наука в рецесията “ се афишират против отварянето на заведения та от 1 март.

В намерено писмо до премиера и до министритре на образованието, на опазването на здравето и на културата те декларират, че  епидемиологичната конюнктура в страната не дава съображение да се одобряват сходни решения , с които се излагат животът и здравето на хората на риск от заразяване и гибел от Covid-19.

Според тях в актуалната ситуация  ограниченията са извънредно демократични , което оказва  негативно въздействие върху епидемията в страната. 

„ Подобни  ограничения не са ръководство на рецесията, а безнаказаност към живота и здравето на българите “заявяват родители и учители

„ Разбираме, че  изборната конюнктура допуска вземането на сходни решения, само че това по  никакъв метод не кореспондира с действителната конюнктура , засягаща пандемията и ще се отрази  с още по-силен растеж на болестта и неспособността тя да бъде овладяна в идващите няколко  месеца, макар имунизационната акция “, декларират те. 

На фона на новините за разхлабване на ограниченията, се оповестява за  поредна жертва на Covid-19 измежду учители те . Това е  83-тият съдбовен случай измежду учителското съсловие.  Освен това се отбелязва, че в странаа към момента не са имунизирани доста учители , изявили експлицитното си предпочитание.

От организациите приканват заведения за хранене, нощни питейни заведения и клубове да останат затворени до преодоляване на епидемиологичната конюнктура и реализиране на задоволително високо ваксинално покритие на популацията, а учебните заведения и университетите - да преминат в образование в електронна среда.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР