Групите на Fiat Chrysler и PSA са на път да

...
Групите на Fiat Chrysler и PSA са на път да
Коментари Харесай

Сливането на Fiat Chrysler и PSA на крачка от финала

Групите на Fiat Chrysler и PSA са на път да получат утвърждението на Европейски Съюз за тяхното обединение за 38 милиарда $, вследствие на което ще бъде образуван четвъртия по величина авто производител в света. Това оповестиха за „ Ройтерс “ лица, осведомени със случая.

Зелената светлина от Европейската комисия ще формализира основаването на групата Stellantis, която ще може да завоюва солидни облаги от продажбата на пикапи и джипове на американски водачи, с цел да финансира скъпата разработка на коли с нулеви излъчвания за пазарите в Европа и Китай.

Сливането, оповестено в края на предходната година, ще сплоти марки като Fiat, Jeep, Dodge, Ram, Maserati, Peugeot и Opel, като в същото време задачата на процеса е понижаване на годишните разноски от 5 милиарда евро, само че без да се прибягва до затваряне на фабрики.

За да облекчи антитръстовите опасения на Европейски Съюз, PSA е предложила да укрепи японския съперник Toyota Motor Corp, с който има взаимно дружество за микробуси, като усили производството и го продава на цена, близка до себестойността. Освен това дружно с Fiat Chrysler ще разрешат на дилърите в избрани градове да оферират корекция на конкурентни марки.

Решението на европейската общественост може да бъде оповестено до края на годината, към месец преди крайния период на 2 февруари 2021-ва.

Миналия месец двете компании преструктурираха изискванията по договорката си, с цел да спестят пари и покачиха целевите си икономии на разноски в резултат на икономическите последствия от рецесията, провокирана от пандемията от новия ковид.

Около 40% от спестяванията идват от вложения, свързани с артикули, 40% са от покупки, а останалите 20% са от други области, в това число маркетинг, ИТ и логистика.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР