Групировката Ислямски джихад изстреля залп от ракети към Израел в

...
Групировката Ислямски джихад изстреля залп от ракети към Израел в
Коментари Харесай

Ислямски джихад изстреля залп от ракети към Израел

Групировката " Ислямски джихад " изстреля залп от ракети към Израел в понеделник , в явен опит за проява на мощ, до момента в който израелските танкове навлизат все по-дълбоко и на юг, и на север  на фона на яростни боеве, оповестиха поданици и публични лица, представени от Ройтерс.

Въоръженото крило на " Ислямски джихад ", подкрепяна от Иран организация и съдружник на " Хамас ", съобщи, че бойците им са изстреляли ракети към няколко израелски селища покрай оградата с Газа в отговор на " закононарушенията на ционисткия зложелател против нашия палестински народ ".

Залпът от към 20 ракети не аргументи жертви , съгласно израелската войска, само че сподели, че бойците към момента имат ракетни качества съвсем девет месеца след началото на израелската атака, която има за цел да обезврежда заканите против Израел. В някои елементи на Газа, бойците не престават да нападат израелските сили в региони, които армията напусна преди месеци.

В понеделник, израелските танкове задълбочиха навлизането си в предградието Шеджаия в източната част на град Газа за пети ден, а танкове напреднаха и в западната и централната част на Рафах в южната част на Газа покрай границата с Египет, оповестиха поданици.

Израелската войска заяви, че е умъртвила няколко бойци в боевете в Шеджаия в понеделник и е разкрила огромно количество оръжие там. " Хамас " съобщи, че в Рафах негови бойци са примамили израелски сили в къща, цялостна с експлозиви, и по-късно са я взривили, причинявайки жертви .

Израелската войска също по този начин заяви, че въздушен удар е умъртвил палестински войник, който е изстрелял противотанкова ракета против израелските сили в Рафах. Израел алармира, че интервенцията му в Рафах, целяща да унищожи " Хамас ",. След интензивната фаза на войната, силите му ще се съсредоточат върху по-малки интервенции, които да предотвратят реорганизацията на " Хамас ".
 Израел напредва в Рафах и Северна Газа
Израел напредва в Рафах и Северна Газа

Израелските сили са умъртвили минимум шестима палестинци

Войната стартира, когато бойци, водени от Хамас,, убиха 1200 души и взеха към 250 заложници, в това число цивилни и бойци, назад в Газа, съгласно израелски данни.

Израелската въздушна, наземна и морска контраатака до момента е умъртвила съвсем 38,000 души , съгласно здравното министерство на Газа, и остави мощно застроения крайбрежен анклав в руини. Здравното министерство на Газа не прави разлика сред бойци и цивилни, само че публични лица споделят, че множеството от починалите са цивилни. Израел е изгубил 316 бойци в Газа и декларира, че най-малко една трета от палестинските починали са бойци.

, подкрепяни от Съединени американски щати, са в застой. " Хамас " споделя, че всяко съглашение би трябвало да постави завършек на войната и да докара до цялостно евакуиране на Израел от Газа . Израел декларира, че ще одобри единствено краткотрайни паузи в боевете, до момента в който " Хамас ", който ръководи Газа от 2007 година, не бъде премахнат.

, оповестиха палестински гранични чиновници. Сред тях беше Мохамед Абу Селмейя, шеф на болница Ал Шифа, задържан от военните при щурмуването на здравното заведение през ноември.
 Газа тъне в стотици хиляди тонове отпадък, плъзват болести
Газа тъне в стотици хиляди тонове отпадък, плъзват болести

Хуманитарни служащи разказват изискванията на живот като " непоносими "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР