Групировката Ислямска държава заплаши да извърши нападения на територията на

...
Групировката Ислямска държава заплаши да извърши нападения на територията на
Коментари Харесай

Ислямска държава плаши с атентати САЩ заради Ерусалим

Групировката " Ислямска страна " заплаши да извърши набези на територията на Съединени американски щати като възмездие за решението на администрацията на президента Доналд Тръмп да признае Ерусалим за столица на Израел, съобщи Ройтерс, като цитира нейно изказване в обществената мрежа Телеграм.

Посланието е озаглавено " Чакайте ни " и " Ислямска страна в Манхатън ". В него групировката декларира, че ще извърши офанзиви, и демонстрира фотоси на пл. " Таймс скуеър " в Ню Йорк, както и фотография, на която наподобява се виждат жилетка с експлозиви и детонатор.

" Ще проведем още интервенции на ваша земя, до последния час и ще ви изгорим с пламъците на война, която вие започнахте в Ирак, Йемен, Либия, Сирия и Афганистан. Само почакайте ", гласи текстът. " Признаването от страна на вашето куче Тръмп на Ерусалим за столица на Израел ще ни накара да признаем експлозивите за столица на вашата страна ", се споделя още в посланието.

Съединени американски щати провокираха мощен яд в арабския свят с решението си за Ерусалим. Оспорваният град, заветен за евреи, християни и мюсюлмани, от десетилетия е в центъра на израелско-палестинския спор, напомня Ройтерс.

Силите, които се борят с " Ислямска страна " в Ирак и в Сирия, чакат групировката да премине към партизанска тактичност, откакто загуби следените от нея територии.

тагове Ислямска страна атентати Ерусалим
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР