Групировката Ислямска държава пое отговорност за вчерашната експлозия край външното

...
Групировката Ислямска държава пое отговорност за вчерашната експлозия край външното
Коментари Харесай

Ислямска държава пое отговорност за вчерашното нападение в афганистанската столица


Групировката " Ислямска страна " пое отговорност за вчерашната детонация край външното министерство в Кабул, при която по нови данни са починали минимум петима души, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на локалните управляващи.

Това е второто огромно нахлуване в афганистанската столица от началото на година. Международната общественост осъди акта, отбелязва организацията.

Говорителят на кабулската полиция Халид Задран заяви, че гърмежът е лишил живота на най-малко петима цивилни. Според медицински източници, представени от АП и Ройтерс, при офанзивата са били ранени над 40 души.

Вчера беше обявено за 20 починали.

Екстремистката формация съобщи през днешния ден в официално съобщение, че нападателят Хайбер ал Кандахари " се е стремял към страдалчество ". Той се самовзривил, до момента в който министерски чиновници и тяхната защита излизали през основния вход на постройката.

За момента няма мнения от страна на талибаните на информацията за поетата от ИД отговорност.

Пропагандната организация на ИД, " Амак ", заяви, че нападението е съвпаднало с проведено от министерството образование за дипломати. Екстремистките офанзиви в Афганистан зачестиха, откогато през 2021 година талибаните завзеха властта там. Мишена на нападенията постоянно са талибански патрули и представители на шиитската общественост. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР