Групировката Ислямска държава пое отговорност за смъртоносното нападение с огнестрелно

...
Групировката Ислямска държава пое отговорност за смъртоносното нападение с огнестрелно
Коментари Харесай

ОФИЦИАЛНО: Ислямска държава пое отговорност за атаката в Русия

Групировката " Ислямска страна " пое отговорност за смъртоносното нахлуване с огнестрелно оръжие против концертна зала в Москва в петък, при което съгласно съветските управляващи са убити минимум 40 души.

Бойци на ИД " нападнаха огромно събиране... в покрайнините на съветската столица Москва ", се споделя в изказване на групата в приложението за известия Telegram.

Министерството на здравеопазването на Московска област заяви, че повече от 30 районни и 20 московски екипа на коли за спешна помощ са изпратени на мястото.

Нямаше незабавни искания за отговорност и не беше ясно дали нападението е обвързвано с войната на Русия в Украйна, която продължава към този момент трета година. Някои задгранични посолства в Москва издадоха предизвестия през последните седмици, призоваващи своите жители да заобикалят всеобщи събирания от угриженост за риска от офанзиви.

Украйна бързо отхвърли отговорността за офанзивата. „ Украйна несъмнено няма нищо общо с тези събития “, сподели Михайло Подоляк, консултант на украинския президент Володимир Зеленски.

Украинското военно разузнаване упрекна съветските служби за сигурност за интервенцията и сподели, че евентуално ще употребяват последствията, с цел да изградят поддръжка за войната си в Украйна.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР