Групировката Ислямска държава пое отговорност за днешния терористичен акт в

...
Групировката Ислямска държава пое отговорност за днешния терористичен акт в
Коментари Харесай

Ислямска държава пое отговорност за терористичния акт в Кабул

Групировката " Ислямска страна " пое отговорност за днешния терористичен акт в афганистанската столица Кабул. При детонациите в шиитски културен център и информационна организация починаха 41 души. Ранени са над 80 души, оповестиха управляващите.

 © Българска телеграфна агенция
Атаката стартира с един мощен гърмеж. Според известието на " Ислямска страна " той е дело на нападател самоубиец. Взривът избухва в залата на шиитския културен център " Табаян ".

Там има полемика във връзка 38-ата годишнина от руското навлизане в Афганистан, с присъединяване на студенти. Сред починалите има дами и деца. Докато към постройката прииждат хора, избухват още два гърмежа. По данни на управляващите те не са предизвикали нови жертви.

За цел на атентата в началото беше посочена осведомителната организация. Тя се намира до културния център и там е умрял един кореспондент.

През последните месеци зачестиха нападенията на " Ислямска страна " в западната част на Кабул. Там живеят множеството шиити в града е измежду тях нараства неодобрение против управляващите, които не съумяват да ги защитят. В тази обстановка има опасения, че джихадистите се пробват да разпалят война сред сунитите и шиитите в Афганистан, отбелязва Би Би Си.
 Десетки починаха при атентат в Кабул Десетки починаха при атентат в Кабул
Най-малко 40 души починаха и 30 бяха ранени при през днешния ден бомбено нахлуване в столицата Кабул, заяви министерството на вътрешните работи, представено от свет...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР