Групировката "Ислямска държава" (ИД) пое отговорност за вчерашния атентат в

...
Групировката "Ислямска държава" (ИД) пое отговорност за вчерашния атентат в
Коментари Харесай

"Ислямска държава" пое отговорност за атентата във Виена

Групировката "Ислямска страна " (ИД) пое отговорност за вчерашния атентат в австрийската столица. Това предадоха Ройтерс и Франс прес.

ИД направи това в изказване, публикувано от нейната пропагандна организация Амак Нюз в "Телеграм ", без да приведе доказателства. Групировката съобщи, че смъртоносната пукотевица покрай синагога и операта във Виена е дело на "войник на халифата ".

В друго изказване, съпроводено от фотография на мъж с брада, наименуван Абу Дагна Ал Албани, се споделя, че той е атакувал множеството в центъра на Виена през вчерашния ден с огнестрелно оръжие, преди да бъде погубен от австрийската полиция.

Припомняме, че няколко въоръжени мъже откриха първо огън малко след 20 ч. локално време на оживена улица във Виена, няколко часа преди влизането в действие на нова национална изолираност в Австрия поради коронавирусната пандемия.

На прицел са били взети шест места в центъра, измежду които зона покрай основната синагога и зона до операта. На този стадий не може да се каже дали синагогата е била съществена цел на офанзивата. Нападението е почнало, откакто тя към този момент е била затворена. Един от нападателите е бил убит от полицията.

Застреляният причинител е 20-годишен мъж, лежал в пандиза за опит да замине за Сирия, с цел да се причисли към джихадистката формация "Ислямска страна ", разгласи през днешния ден вътрешното министерство на Австрия.

Броят на убитите в нападението във Виена се усили до петима души, откакто 21-годишен мъж умря от раните си. Той беше ранен с четири патрона в гърдите, заяви в. "Хойте ".

Германка е измежду жертвите на офанзивата във Виена, при която нападател, съобщи Българска телеграфна агенция.

"Сега за жалост имаме удостоверение, че немска гражданка е измежду жертвите на офанзивата във Виена ", сподели министърът и добави: "Изразяваме състрадание на приятелите и околните й ".

Пресслужбата на словашкото външно министерство заяви, че при вчерашния терористичен акт във Виена е била ранена гражданка на Словакия. Жената е в болница без заплаха за живота.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР