Групи от българи, които искали да участват в протестно шествие

...
Групи от българи, които искали да участват в протестно шествие
Коментари Харесай

Сърбия не пуснала българи от Босилеград да се включат в протест срещу Ньойския договор


Групи от българи, които желали да вземат участие в протестно шествие на 27 ноември в Босилеград по отношение на годишнината от Ньойския, не са съумели да преминат границата. Формалната причина сръбските граничари да не ги пуснат била механически проблем с електронната система, съобщи бТВ. Тя обаче е проработила към час измежду привършване на протестното шествие, разяснява пред малкия екран проф. Лозан Митев, който е бил в групата, тръгнала към Босилеград в понеделник. По думите му управляващите са знаели за проявата, тъй като от Българския културно-информационен център са уведомили за митинга.

Според проф. Митев Западните околности са последните, които не могат да се освободят от действието на несправедливия Ньойския контракт. " Сърбите би трябвало да схванат, че към този момент сме в 21 век, извънредно време е да бъде отстранена границата сред Българи и Сърбия, както е в Европейския съюз ", сподели още професорът.

Междувременно стана ясно, че минали петък в Босилеград са пристигнали лекари и медицински експерти от Белград. Те са съветвали и прегледали пациенти от града и околните села, откакто по-рано този месец трима лекари от България бяха арестувани в града при опит да прегледат наши сънародници.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР