Групи от агресивни млади хора предизвикаха сблъсъци в центъра на

...
Групи от агресивни млади хора предизвикаха сблъсъци в центъра на
Коментари Харесай

С демонстрации Париж отбеляза 1 май

Групи от нападателни младежи провокираха сблъсъц и в центъра на Париж, където се събраха първомайските шествия. Полицията трябваше да употребява сълзотворен газ и водно оръдие, отбелязва в. " Фигаро ".

Няколко облечени в черно хулигани даже се пробваха да разбият микробус с съоръжение и знаци на Генералната конфедерация на труда (CGT), водачът трябваше да пробие през тълпата, с цел да напусне площада. В същото време радикалите още веднъж започнаха да изгарят кошчета за отпадък и да чупят градски мебели, както и да хвърлят разнообразни предмети по служителите на реда, стоящи в кордона.

Столичната полицейска префектура прикани хората на площада да не пречат на службите за незабавна помощ, само че тук-там хулиганите към момента не позволяваха на пожарникарите да доближават огньове. В резултат на това полицията стартира интензивно да употребява гранати със сълзотворен газ , няколко пъти употребява водно оръдие.

Първомайски демонстрации се организираха в доста градове на Франция. Властите пресмятат, че в тях са взели присъединяване към 100 000 стачкуващи. В няколко града, в това число Лил, Нант, Лион и Париж, шествията бяха съпроводени от протести и конфликти с полицията. В Лион 27 служители на реда и жандармеристи бяха ранени по време на разпръскването на нападателни протестиращи, най-малко петима души бяха арестувани. В Париж съгласно последните данни са арестувани 34 души.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР