Групата за фламенко танци Сур де Андалусия от Кала де

...
Групата за фламенко танци Сур де Андалусия от Кала де
Коментари Харесай

Турнето на испанската групата за фламенко танци Сур де Андалусия идва тази вечер във Варна

Групата за фламенко танци " Сур де Андалусия " от Кала де Михас (Малага, Испания) гостува довечера във Варна.

Концертът ще се организира в зала 1 на Фестивалния и конгресен център от 19.00.

Групата от 45 година популяризира андалуската просвета на фламенко танците по целия свят. За първи път е в България. Освен танци, изпълнителите изясняват частите и орнаментите към танците. Представят един доста прекрасен и учебен концерт, с цел да може публиката да разбере есенцията, темперамента и грацията на тази просвета.

Групата за фламенко танци Grupo de Baile Sur de Andalucia с началник Рафаела Куевас повече от 40 години образова деца и възрастни в Популярен университет на кметството на Кала де Михас. Разполага с няколко групи възпитаници от 5 години до 77 години.

Участва в национални и интернационалните фестивали. През последните години е танцувала разпространявайки андалуската просвета на фламенко танците в Сенегал, Оман, Индия, Индонезия, Китай, Мексико, Колумбия, Португалия, Армения, Молдова.

Групата показва районни и фламенко танци като tanguillos, alegrías, sevillanas, pasodobles и други Това е група, която е прекарала цялостен живот в схващане, че танцът е форма на просвета и го популяризира във всички елементи на света, като се отнася и показва почитание към неговите корени, и съставни елементи. Независимо от възрастта си, групата интензивно работи.

Групата учреди асоциация, наречена Южна андалуска фолклорна асоциация, записана в Кметството на Михас.

ЮНЕСКО също по този начин неотдавна даде спонсорството на някои събития като интернационално съдействие.

Желанието ни е спектакълът, който сме подготвили да радва българския народ и да можем да предадем културата си посредством танц. Някой един път е споделил, че " танцът е връзка и всяко придвижване е дума ".

Билетите са в продажба на касата на ФКЦ - Варна и онлайн от линка: https://bit.ly/3NxUlkn
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР