Рийз Уидърспуун продава своята модна марка Draper James

...
Групата за частни инвестиции Consortium Brand Partners обяви в сряда,
Коментари Харесай

Групата за частни инвестиции Consortium Brand Partners обяви в сряда, че е придобила модната и лайфстайл марка на актрисата Рийз Уидърспуун, Draper James, чрез мажоритарен дял.

Според сделката Consortium Brand Partners придоби 70% дял в компанията за неразкрита сума, докато Уидърспуун остава партньор и член на борда на директорите в бизнеса.

Носителката на „Оскар“ актриса, продуцент и предприемач стартира марката за търговия на дребно, вдъхновена от нейните южни корени през 2015 г. като директен бизнес към потребителите, продаващ дрехи в ярки нюанси и смели щампи, аксесоари и предмети за дома.

Магазин Draper James в Нешвил, Тенеси. Магазин Draper James в Нешвил, Тенеси. Рик Даймънд/Гети изображения

С разрастването на бизнеса марката впоследствие отвори три търговски обекта и навлезе в Kohl’s nationwide и kohls.com чрез изключително партньорство през 2022 г.

След сделката Consortium Brand Partners каза, че продуктите на Draper James ще продължат да се продават онлайн на уебсайта на компанията и в нейните три магазина за продажба на дребно и в Kohl.

В бъдеще, каза групата за частни капиталови инвестиции, потребителите могат да очакват да видят, че стоките на Draper James ще се разширят в пространството за подобряване на дома, универсални магазини, вериги магазини за домашни любимци и в чужбина.

„Дрейпър Джеймс беше вдъхновен от дълбока лична връзка с корените ми, семейството ми и жените, които ме оформиха. Беше толкова невероятно да видя толкова много жени да се свързват с тази марка, нашите продукти и нашата мисия да внесем малко южняшка радост в домовете и гардеробите на всички“, каза Уидърспуун в изявление. „Развълнувани сме да обединим усилията си с екипа на Consortium, който разбира нашата визия като компания и важността на нашата общност.“

Продажбата на Дрейпър Джеймс идва две години след като Уидърспуун продаде медийната си компания Hello Sunshine през 2021 г. за повече от 900 милиона долара на медийна компания, подкрепяна от частната инвестиционна компания Blackstone.

Hello Sunshine стои зад няколко от телевизионните проекти на актрисата, като Big Little Lies, Little Fires Everywhere и The Morning Show. Бизнесът включва и Reese’s Book Club. Уидърспуун стартира компанията през 2016 г. като съвместно предприятие с AT&T.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР