Групата VESNA ще представи Чехия на Евровизия 2023. Те ще

...
Групата VESNA ще представи Чехия на Евровизия 2023. Те ще
Коментари Харесай

Българка ще представи Чехия на Евровизия 2023

Групата VESNA ще показа Чехия на Евровизия 2023. Те ще изпълнят песента “My Sister’s Crown ”, която включва четири езика – български, украински, чешки и британски.

Видео към песента “My Sister’s Crown ”:

“Концепцията на песента е обвързвана със славянските обичаи. Всички ние идваме от разнообразни страни – три от нас са родени в Чехия, Танита е от България, а останалите девойки са от Русия и Словакия. Това основава извънредно мощна връзка сред нас, тъй като сме обединени от славянския език. ”, споделят девойките от групата.

VESNA завоюваха националната селекция на Чехия с голяма преднина, побеждавайки актьор с премия “Оскар ”. Групата е образувана преди 6 години и има 2 издадени албума. В своето творчество те съчетават детайли на модерния поп и обичайния фолклор.

Чешката група ще вземе присъединяване в първия полуфинал на Евровизия 2023, който ще се организира на 9-и май. Всички българи в чужбина ще могат да поддържат VESNA и българката Танита Янкова в гласуването по време на шоуто.

Евровизия 2023 ще се организира на 9-и, 11-и и 13-и май в Ливърпул, Англия и се чака да има над 160 милиона фенове. Двата полуфинала и огромният край ще бъдат излъчени онлайн в YouTube канала на състезанието от 22:00 часа българско време. България няма да вземе присъединяване в най-голямата музикална конкуренция в света.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР