Групата Вагнер ще представлява заплаха, ако отново се превърне в

...
Групата Вагнер ще представлява заплаха, ако отново се превърне в
Коментари Харесай

Заплашва ли отново Вагнер Украйна? frognews.bg

Групата " Вагнер " ще съставлява опасност, в случай че още веднъж се трансформира в ефикасна военна организация или бъде възобновена като огромна, единна конструкция с дейно централизирано управление, ръководено от съветското министерство на защитата, счита американската организация.

 

Неотдавна институтът беше споделил, че групата не съставлява опасност след гибелта на нейния началник Евгений Пригожин в самолетна злополука през август, напомня ДПА. Смъртта му пристигна, откакто през лятото той за малко застана отпред на протест, предшестван от усилване на напрежението сред съветски военни командири и Пригожин, чиито бойци се сражаваха един до друг с постоянни съветски подразделения в Украйна. Бойците на " Вагнер " по-късно се изтеглиха от Украйна и през юни Пригожин се разпалва. Но той и няколко други високопоставени водачи от частната военна компания по-късно починаха при мистериозна самолетна злополука в покрайнините на Москва.

 

В момента не е ясно кой управлява " Вагнер " и какъв тъкмо е статутът на групата, само че е допустимо синът на Пригожин Павел да поеме управлението на подразделенията, споделя ИИВ, като се базира на източници, близки до организацията. Руското министерство на защитата обаче ще би трябвало да продължи да ѝ дава оръжия, муниции и логистика.

 

Миналата седмица съветският президент Владимир Путин одобри в Кремъл някогашния формален представител на " Вагнер " и съосновател на армията Андрей Трошев и го натовари с образуването на доброволни подразделения. Путин тогава сподели, че подразделенията ще бъдат употребявани главно за войната против Украйна.

 

Под управлението на Пригожин " Вагнер " завладя редица територии в Украйна, в това число Бахмут.

 

В момента подразделения на групата са ситуирани в Беларус, Централноафриканската република, Либия и Мали, се показва в разбора.

 

Междувременно в Украйна, на фона на опитите на Москва да затвърди позициите си в южната и източната част на страната, съветската военноморска авиация играе все по-централна роля във войната на Кремъл, излиза наяве от най-новата английска оценка, оповестена през днешния ден. Русия също по този начин употребява военноморската си авиация на фона на украинските офанзиви против съветския военноморски флот в опит да откри надзор над северозападната част на Черно море, сподели английското министерство на защитата.

 

" През последните седмици военноморска авиация на съветския Черноморски флот има изключително значима роля в интервенциите на флота, до момента в който той се пробва да се оправи с едновременни закани на южния фланг на войната в Украйна ", считат анализаторите. " Военната авиация натъртва на интервенции по въздушно наблюдаване над морето, като е доста евентуално главната задача да е ранното идентифициране на надводни плавателни съдове без екипаж ", прибавят те.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР