Групата ще има възможност да се запознае с основните части

...
Групата ще има възможност да се запознае с основните части
Коментари Харесай

Русенският музей организира посещения до Затрупаната скална църква

Групата ще има опция да се запознае с главните елементи от Ивановския скален манастир " Св. арх. Михаил "

Русенският музей провежда презентационен тур до " Затрупаната “ скална черква - част от археологическия резерват край село Иваново. Това е мястото, където през XIII в. поражда скалният манастир " Св. Архангел Михаил “, напомнят от институцията.

Поредицата от турове, които се организират до " Затрупаната “ скална черква, се случват по отношение на навършването на 700 години от надписа на Иво Граматик.

Групата ще има опция да се запознае с главните елементи от Ивановския скален манастир " Св. арх. Михаил ", които се намират от дясната страна на Русенски Лом, гледано по течението на реката. Те са ситуирани в местността " Писмата ", където е сложено началото на пещерната обител от св. Йоаким. Екскурзоводската сказка ще подчертава върху триредовия надпис на Иво Граматик в храма при Господев дол. Той е с летописен темперамент, дава скъпа информация и е най-дългият непокътнат надпис в скалите на Ломовете.

Презентационният тур ще се състои на 16.09.2022 година (петък). Водач ще е уредникът в Регионален исторически музей - Русе Евгени Георгиев. Часът на потегляне е 10:00 часа. Групата ще бъде до 15 индивида, а включването в нея става посредством авансово записване на телефон 082 / 825 003.

Сборният пункт е паркингът, който се намира до обект Ивановски скални църкви. Участниците в маршрута би трябвало да са снабдени с комфортни обувки, дълги панталони и вода за пиянство. Цената за присъединяване в обиколката е 10 лв.. Заплаща се на място.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР