Групата Roca приключи продажбата на своя бизнес с плоска керамика

...
Групата Roca приключи продажбата на своя бизнес с плоска керамика
Коментари Харесай

Roca продава бизнеса си с плоска керамика на мексиканската Lamosa

Групата Roca завърши продажбата на своя бизнес с плоска керамика на мексиканската компания Lamosa, един от най-важните производители на керамични плочки в света, за 260 млн. $, или към 220 млн. евро по настоящия обменен курс, без да включва дълга. 

Операцията включва прехвърлянето на две заводи в Бразилия, ситуирани в Campo Largo и São Mateus do Sul, и испанското дъщерно сдружение Cerámicas Belcaire, ситуирано в Castellón, предава . 

Roca, която е била съветвана от Alantra Uría Menéndez и KPMG, изяснява продажбата в тактиката си за подсилване на позициите си в сегмента на баните, в сходство с корпоративните интервенции, осъществени тази година. Например, придобиването през януари на 75% от Royo Group, профилирана в обзавеждането за баня; фабрика за хигиеничен фаянс в Бразилия; или закупуването на немския Sanit, профилиран в производството на вградени казанчета и инсталационни системи за санитарни произведения на стената. 

" Много сме удовлетворени, че нашето поделение за плоска керамика е добито от Grupo Lamosa, водеща индустриална компания с огромен авторитет в този бранш на дейност и с обещаващи бъдещи проекти за този бизнес ", разяснява в изказване изпълнителният шеф на групата Roca Алберт Магранс.

Главният изпълнителен шеф и президент на Grupo Lamosa Федерико Тусен показва, че " тази интервенция в допълнение ускорява мощното наличие на Lamosa на американския континент, където към този момент работи в разнообразни страни, и разрешава разширението му в Европа ".

" Той също по този начин съставлява значима стъпка в пътя на растежа на компанията, в сходство със стратегическия й проект за разширение на географското си наличие, диверсификация на рисковете и продължение на укрепването на позицията и водачеството на групата, която продължава да търси нови благоприятни условия ", добавя Федерико Тусен. 

Споразумението предстои на утвърждение от общото заседание на акционерите на Lamosa, което ще се организира през август. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР