Групата преговорни глави, наречена Клъстер 3, няма да бъде отворена

...
Групата преговорни глави, наречена Клъстер 3, няма да бъде отворена
Коментари Харесай

Сърбия получи удар от Брюксел заради флирта си с Русия

Групата преговорни глави, наречена Клъстер 3, няма да бъде отворена за Сърбия през юни в Брюксел, тъй като страната не е наложила наказания против Русия, сподели сръбската министърка по европейската интеграция Ядранка Йоксимович, представена от БГНЕС.

 

Клъстер 3, който Сърбия чака по пътя към европейската интеграция, включва, наред с другото, осведомителното общество и медиите, данъчната система, икономическата и паричната политика.

 

Йоксимович сподели пред РТС, че клъстерът няма да бъде отворен, макар че е подготвен, като уточни " неспазването на режима на ограничаващи ограничения против Руската федерация " като причина за неотварянето на нов клъстер.

 

Въпреки гласуването в няколко резолюции на Организация на обединените нации, осъждащи нашествието на Русия, и западния натиск Сърбия се съпротивлява да наложи наказания на Москва.

 

" Очакват ни доста провокации - енергийната, хранителната и всевъзможни други рецесии, които би трябвало да разгадаем, и е значимо Сърбия да върви твърдо по европейския път ", сподели Йокимович.

 

Тя назова войната в Украйна " най-голямото предизвикателство за Европа " след рухването на Берлинската стена, тъй като това е спор, в който едната страна е нуклеарна мощ.

 

На въпрос какво е полето за маневриране, когато става дума за наказания, Йоксимович сподели, че тук не става въпрос за поле за маневриране и че Сърбия е посочила цялостна ангажираност. Тя добави, че Сърбия споделя същите полезности на ценене на интернационалния мир и ред и неприкосновеността на териториалната целокупност.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР