Групата „Петлите“ е създадена през 2006 година в училището за

...
Групата „Петлите“ е създадена през 2006 година в училището за
Коментари Харесай

Красиви жени подкрепят танцова формация „Петлите“

Групата „ Петлите “ е основана през 2006 година в учебното заведение за деца без родителска грижа „ Александър Георгиев – Коджакафалията “. То към този момент не съществува в тогавашния си тип, само че активността на изпълнителите продължава. Децата са изнесли повече от 300 независими концерта и са носители на голям брой награди както в България, по този начин и на интернационалните оценки.
С следващия си театър " Легендата " групата ще излезе на сцената на бургаската опера на 12 март. Той споделя легендата за крепостта Русокастрон, която се намира покрай Бургас. Там цар Иван Александър се бори с византийците, преди страната да падне под османско иго.
Много са легендите и историите останали от това време. За тях описват посредством езика на танца децата от групировката.
Идеята е на ръководителя на състава Георги Димитров, а хореографията на Кристияна Гюрова, Десислава Скъкълова и Николай Парушев.
" Мисис Бургас 2018-та “ Вержиния Иванова е следващият почитател, подкрепящ активността на танцовия състав.
За своя идея тя избира отбраната и равноправието на децата, които имат тежката орис да живеят без родителска грижа.
По нейна самодейност и спонсорство, участничките в състезанието " Мисис Бургас 2019-та " ще участват на второто зрелище на спектакъла " Легендата “.
На церемония вечерта на състезанието всичи присътващи ще могат да дарят средства за плановете на ТФ " Петлите ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР