Групата от богати държави трябва да води херкулесова мобилизация, за

...
Групата от богати държави трябва да води херкулесова мобилизация, за
Коментари Харесай

Гордън Браун призова Г7 да поведе сериозна битка срещу COVID-19

Групата от богати страни би трябвало да води " херкулесова готовност ", с цел да упорства за световна всеобща имунизация против COVID-19. Това написа някогашният английски министър председател Гордън Браун на страниците на вестник „ Гардиан ”. Той посочи, че са нужни 22 милиарда паунда, с цел да се обезпечат годишни имунизации за страни с по-ниски приходи, до момента в който коронавиресът не престане да лишава животи.
Г7 се състои от Англия, Канада, Франция, Германия, Италия, Япония, Съединени американски щати и Европейския съюз. Следващата среща на върха би трябвало да се организира във Англия през юни. Правителството на Обединеното кралство съобщи, че милиони дози са били изпратени до разрастващите се страни по схемата Covax. Програмата, ръководена от Световната здравна организация и други интернационалните групи, има за цел да подсигурява заслужено шерване на имунизациите сред всички народи, богати и небогати. Очаква се схемата да обезпечи задоволително дози, с цел да покрие повече от една четвърт от развиващия се свят до края на тази година, само че по-малко от 1% от популацията на Африка на юг от Сахара е ваксинирано до момента.
 Без Европейски Съюз Англия ще стане Северната Корея на Европа, счита Браун Без Европейски Съюз Англия ще стане Северната Корея на Европа, счита Браун
Ако напусне Европейския съюз, Англия ще се трансформира в Северна Корея на европейския континент. Това съобщи някогашният министър-предс...
" Имунизирането на Запада, само че единствено на част от развиващия се свят към този момент подхранва изказванията за " ваксинен апартейд " и ще остави COVID-19 да се популяризира, мутира и заплашва живота и поминъка на всички нас за години напред ", написа той. 
Браун счита, че има незабавна потребност от по-мащабни дейности и предизвести против " непредсказуемо финансиране " и " непостоянни модели на предоставяне ". " Трябва да похарчим в този момент, с цел да спасим животи, а на следващия ден би трябвало да харчим всяка година, с цел да продължим да имунизираме, до момента в който заболяването към този момент не лишава животи ", сподели някогашният водач на лейбъристите.
Доставките на ваксини по програмата Covax започнаха през февруари, само че имаше рецензии, че тя не се е движила задоволително бързо.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР