Групата ОПЕК+ от водещи производители на петрол не вижда необходимост

...
Групата ОПЕК+ от водещи производители на петрол не вижда необходимост
Коментари Харесай

ОПЕК+ няма да съкращава производството на петрол

Групата ОПЕК+ от водещи производители на нефт не вижда нужда от по-нататъшни съкращения на производството на нефт макар по-ниското от предстоящото търсене от страна на Китай. Това съобщи съветският вицепремиер Александър Новак, представен от " Ройтерс ".

Той обаче посочи, че организацията постоянно може да поправя политиката си при потребност.

Новак уточни, че Русия е постигнала целевия си рандеман този месец, откакто разгласи съкращения от 500 000 барела дневно, или 5% от производството си на нефт, до края на годината.

Русия е част от групата ОПЕК+ на страните производителки на нефт, които по-рано този месец оповестиха общо понижение от към 1,16 милиона барела дневно - изненадващо решение, което Съединените щати дефинираха като безразсъдно.

Новак съобщи, че се чака съветският рандеман на петрол и газов кондензат да намалее до към 515 милиона тона (10,3 милиона барела на ден) през тази година от 535 милиона тона през 2022 година

Запитан дали ОПЕК+ би трябвало да понижи в допълнение производството си заради падащите цени на петрола, Новак отвърна: " Разбира се, че не, тъй като взехме решението за понижаване едвам преди месец и то ще влезе в действие от май за страните, които са се включили ".

Той уточни, че възобновяване на търсенето на нефт в Китай след пандемията от COVID-19 е " евентуално по-ниско ", в сравнение с са очаквали анализатори и специалисти.

Новак означи, че ОПЕК+ не чака дефицит на нефт на световния пазар след намаляването на производството, макар че Международната организация по енергетика предизвести, че има риск да се изостри дефицитът на предложение, предстоящ през втората половина на годината.

" Моето мнение е, че в този момент пазарът е уравновесен, като се вземат поради решенията, взети по-рано, и пониженията, които видяхме в други страни ", уточни той.

След тежките наказания на Запада против Москва поради Украйна, Русия резервира своето произвеждане и експорт на нефт, като усили продажбите на енергийните си артикули отвън Европа - нейния обичаен пазар за доставки на нефт и газ.

Новак съобщи, че тази година Русия ще пренасочи към Азия 140 милиона тона петрол и петролни артикули, които другояче биха се насочили към Европа. Той добави, че Русия ще достави сред 80 и 90 милиона тона нефт и петролни артикули на Запада през 2023 година

Запитан за мнението му по отношение на бъдещата посока на цените на петрола, съветският вицепремиер съобщи, че не може да планува цените, които се движат към 80 $ за барел - надалеч под пиковите стойности от много над 100 $ през предходната година.

Пазарът се увеличи, откакто ОПЕК+ разгласи изненадващите съкращения, само че след това отслабна поради опасенията по отношение на рецесията и въздействието, което би оказала върху търсенето.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР