Групата общински съветници от МК „БСП за България“ в Русе

...
Групата общински съветници от МК „БСП за България“ в Русе
Коментари Харесай

Съветниците от „БСП за България“ подкрепят Пенчо Милков в работата му

Групата общински съветници от МК „ Българска социалистическа партия за България “ в Русе застават за проектобюджета на община Русе за 2022 година, квалифициран от администрацията на кмета Пенчо Милков

Това обявиха на конференция съветниците Иван Иванов, Нора Стоянова и Биляна Иванова. Параметрите са били разисквани и с сътрудниците от локалната коалиция, съобщи

Предвид трите международни рецесии – коронавирус, войната в Украйна и инфлацията, бюджетът е доста добър за русенските жители, сподели Нора Стоянова. Тя напомни рамката му от 187 млн.лв., което е с 27 млн.лв. повече от предходната година, както и нарастванията по обособените действия.

Иван Иванов дефинира бюджета като „ под напрежение “, само че социалистите са задоволени, че лявата политика в локалното ръководство продължава и че общината прави сама действия, вместо да употребява външни компании. Така тя осъществя със лични сили политиките си и не зависи от никого.

Биляна Иванова показа наблюденията си от ремонтите по квартали. „ Подходът на кмета да работи квартал по квартал, а не сигнал по сигнал, е верен. Когато се работи по браншове, се вижда действителен и осезателен резултат “, сподели тя.

Специално внимание съветниците отделиха на построяването на плувния комплекс. Биляна Иванова моли всички съветници да гласоподават като русенци, които регистрират смисъла на това предложение за целия град, а не като членове на избрана политическа мощ. Според Иван Иванов това е един от най-важните въпроси на този мандат, защото децата няма къде да плуват. Той съобщи, че единствено дребен брой съветници са срещу, и то по политически аргументи, визирайки представителите на ГЕРБ. „ Такива хора ги назовавам „ пречещи “, тъй като не желаят нещата да се случат по времето на Пенчо Милков. Нашите депутати по времето на кмета Пламен Стоилов работеха с него, за разлика от сегашните депутати от ГЕРБ по отношение на Пенчо Милков “, разяснява Иван Иванов. Той призна, че евентуално парите за създаване на плувния комплекс няма да стигнат, само че съгласно него е по-важно да се стартират дейности, а другото ще се почисти последователно.

Съветниците от Българска социалистическа партия обявиха поддръжка за позицията на кмета по отношение на летището – да не се връща собствеността му на страната, а да се упорства за смяна в закона, който да развърже ръцете на общините.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР